banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Müstehcen içerikli afişlere tepki

Diyarbakır şehir merkezinin en işlek caddelerindeki billboardlara asılan çıplak kadın figürlü reklam afişlerine tepki gösteren Diyarbakırlılar, bu tür afişlerin İslam’a ve halkın örf adetlerine karşı yapıldığını belirtiyor. Diyarbakır’da ahlakdışı kabul edilen afişlerin asılmasının önüne geçilmesini isteyen vatandaşlar, yerel yönetimlerin halkın din ve örfüne uymayan bu tür müstehcen içerikli afişlere artık izin vermemesini istiyor.

“Müstehcen içerikli afişlerle gençler yozlaştırmak isteniyor”
Asılan cinsel içerikli çıplak bayan figürlü afişlerin, gençleri yozlaştırıp fuhşa sürüklediğini belirten Ömer Başak adlı vatandaş, “Şu anda yüzümü dahi çevirmek istemediğim bu reklam afişinde genç kız ve erkeklerimizi günaha sürüklüyorlar. Müstehcenliği teşhir eden ve insanları günaha sürükleyen bu tür afişleri nasıl asabiliyorlar?  Asılan bu resimler, toplumumuzun genç kızları ve erkeklerini yozlaştırmaya yöneliktir. Asılan bu afişler, toplumumuzun örfüne ve İslami yaşantımıza terstir. Müslüman bir toplumun bu tür reklamları kabul etmesi söz konusu dahi olamaz.” dedi.

“Bu çirkefliği tüm vatandaşların kınamaları gerekir”
Belediyenin bu tür ahlak dışı reklamlara para karşılığında olsa dahi izin vermemesi gerektiğini ifade eden Başak, “Billboardlarda bu afişleri sergileyen belediyenin anlayışını kınıyorum. Nasıl olur da para karşılığında bu tür reklamların asılmasına izin veriliyor? Bu çirkefliği tüm Müslümanlar, STK’lar ve vatandaşların kınamaları gerekir. Çünkü bir genç bu reklam afişlere baktıktan sonra dönüp başka bayanlara da bakabilir. Bu şekilde gençlerimizi yozlaştırmak istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Reklam asmanın da bir kuralı olmalı”
Billboardlarda asılan resimlerin reklamla ilgisinin olmadığını belirten Ramazan Güneş adlı vatandaş ise, “Burada asılı afiş, sözde çorap reklamıdır. Ama ben burada çorap ile ilgili bir şeyi göremiyorum. Reklam asmanın da bir kuralı olmalı. Örneğin reklamların toplumun düzenini bozmaması gerekir, insanların ahlakları ile oynanmaması gerekir. Bundan dolayı bu resimlerin reklam amaçlı değil insanları dinden uzaklaştırmak için asıldığına inanıyorum.”şeklinde konuştu.

STK’ların bu afişleri asan şirket ve kurumlarla görüşüp bunların kaldırılması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini ifade eden Güneş,  “Asılan bu afişler insanları fuhuş’a ve kadına karşı şiddete sürükler. Asılan bu reklam afişleri, küçük bir sorunmuş gibi görünebilir ama bence bu çok büyük bir sorundur. Sivil toplum kuruluşların, partilerin, halkın ve belediyenin bu tür reklam amaçlı asılan afişlere tepki gösterip ellerini taşın altına koyup bu durumu düzeltmeleri gerekir.” şeklinde konuştu. (Ali Adiyaman - İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.