banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Ruha Der tarafından Şanlıurfa’da Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen, ‘İslam Âlemi ve Müslümanlar’ adlı programa konuşmacı olarak katılan Said Hava’nın oğlu Ahmet Said Hava ve Doktor Avad El Huveybi, dünya Müslümanlarının günümüzdeki dağınıklılıkları, dünyanın her yerinde Müslüman kanının akması ve zulüm altında olma nedenlerini değerlendirerek çözüm yolları üzerinde durdular.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa STK başkanları Suriyeli âlimler ve halk katıldı.

İslam Âleminin dört bir yandan tanklarla ve tüfeklerle saldırıya maruz kaldığını ve yapılan saldırıların Müslümanların düşüncesine ve akidesine yapılan bir saldırı olduğunu belirten Said Hava’nın oğlu Ahmed Said Hava, bu saldırılarla Müslümanları kötülemek ve dünyaya kötü göstermek amaçlandığını, Suriye’de cereyan eden olayın bundan ibaret olduğunu ifade etti.

IŞİD’de de değinen Hava bunların kendilerini halife ilan ettiklerini hatırlatarak, tüm Müslümanları da kendilerine biat etmeye zorladıklarını söyledi.

Hava daha sonra, “IŞİD kendini devlet ve halife ilan ettikten sonra âlimi tanımaz oldu. Şamlı ve Iraklı hiçbir köklü âlim yanlarında yer almıyor.” İfadelerin yer verdi.

Bu uygulamanın yanlış olduğunu sözlerine ekleyen Hava, “Bazı İslam düşmanları İslam topraklarında mezhep kavgasını ön plana çıkararak tüm Müslümanları bir birine düşürmeyi hedeflemektedirler. Suriye ve Irak’ta Müslümanlar dışında Hıristiyan ve diğer dine mensup insanlarda var. Bugüne kadar aramızda herhangi bir karışıklık yoktu. Fakat bu memleketlere kontrol altına almak isteyen İslam düşmanları bu mezhep kavgasını ön plana çıkarıyorlar.  Suriye’de ortaya çıkan bozuk fikirli insanlar kendilerine biat etmeyen kişileri tekfir ederek kâfir ilan ediyorlar ve mallarını ve canlarını kendilerine helal kılıyorlar. Ve bu insanları acımasızca katlediyorlar.  Fakat biz, ehlisünnet ve cemaate müntesip olan İslami prensiplere tutunan herkes için açık bir küfür işlemediği sürece İslam dairesinden çıkarılamayacağını söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tek kurtuluş yolu Kur’an ve Sünnet”

İslam düşmanlarının Müslümanları delalete sürükleyecek ve saptıracak kadar büyük basın kuruluşlarına sahip olduklarına vurguda bulunan Hava, “O kadar inandırıcı haberler yapıyorlarki biz bile onların yalanlarını tekrar eder olduk. Bu tefrikadan ve karışıklıktan kurtulmanın tek çaresi Kur’an ve Peygamber Efendimizin sünnetine sımsıkı sarılarak kurtulabiliriz.  Bu tür konularda İslam Âlimlerinin tavsiyeleri doğrultusunda hareket edilmesi hususunda Müslümanların tekrar birlik ve güçlü olabilecek.” şeklinde konuştu.

“Suriye ve Irak İslam Âleminde kanayan bir yarası”

İslam Âleminde kanayan bir yara haline gelen Suriye ve Irak sorununun çözülebilmesi için dünya Müslümanlarının birlik olması gerektiğini dile getirenEl Huveybi ise, “ Asırlardır bu ümmet dünyaya önderlik etmiştir. Tarihte İslam’ın hâkim olduğu topraklarda kan ve gözyaşı son bulmuştu. Aynı topraklar üzerinde yaşayan farklı ırk, din ve mezhepten insanlar kardeşçe yaşamışlardır. Ne zamanki Müslümanlar parçalandı ayrı düştüler işte o zaman dünya Müslümanlar zulüm altında kaldılar kanları aktı. Bu kanın durması ve huzurun gelmesi için Müslümanların Kur’ana ve sünnete bağlanarak birlik olmalarıdır. Ancak bu şekilde İslam âleminde kan ve gözyaşı son bulur” ifadelerinde bulundu.

Program Filistinli Alim Necmettin Sahaf’ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.