banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Allah’ın mübarek ve mukaddes kıldığı Filistin topraklarını ziyaret eden Türkiyeli Müslümanlar, Mescid-i Aksa’nın avlusunda İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuştular.

Siyonist İsrail’in Filistin halkına uyguladığı sistematik zulmünü çıplak gözle şahit olan Müslümanlar,  Peygamber Efendimizin Miraca yükseldiği Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için tek yolun “Vahdet” olduğuna dikkat çektiler.

“Camiye bile kimlik göstererek girebiliyorlar”

Yıllardır İsraillilerin Filistinlilere ve Müslümanlara verdiği zarardan bahsedildiğini, ancak kendilerinin sadece uzaktan dinlemekle yetindiklerini kaydeden A. Kadir Üründü, ancak buralara geldiklerin insanların camiye dahi izinle girebildiklerine şahit olduklarını söyledi. Üründü, “Namaz kılmak için camiye gelen Müslümanlar, caminin kapısında ağır silahlarla duran İsrail askerlerine kimlik göstermek zorunda kalıyorlar. Kimlik gösterdikten sonra ancak camiye girebiliyorlar. Hatta bazen kimlik bile yetmeyip camiden uzaklaştırıldıklarına şahit olduk. Bu gerçekten çok zor bir durum… Bunun herkese bir ibret olması gerektiğini düşünüyorum. Müslümanların İslam’a sımsıkı sarılarak, vahdetlerini güçlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum. İslam ülkelerinin liderleri, biran önce bir araya gelip İslam kardeşliğini yeniden tesis etmesi gerekiyor. Bugün gerçekten ümmetin dirileşe ihtiyacı vardır. Müslümanların öz yurdunda ve böylesi kutsal bir mekânda bu zulümlerin yaşanması utanç verici bir durumdur. Rabbim biran önce bu esareti, bu zulmü kaldırmayı bize nasip etsin.” dedi. 

“İsrail’in ciddi baskısı var”

Kudüs’ü ziyaret Yılmaz Kazancı ise İsrail’in ciddi bir baskının olduğunu,  Müslümanların zulüm altında ezildiklerini aktardı. Abdulkadir Tasmanoğlu da Mescid-i Aksa’daki İsrail zulmünü kendi gözleri ile görerek Türkiye’deki Müslümanlara anlatmak için Kudüs’e geldiğini söyledi.

“Mescid-i Aksa esaret altındayken birbirimize düşme lüksümüz olamaz”

Kudüs’ü ziyaret eden Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, ümmetin en önemli mekânların biri olan Mescid-i Aksa’nın şuan esaret altında olduğunu hatırlatarak, Mescid-i Aksa’nın bu esaretten kurtulması için ümmeti beklediğini ifade etti. Gök, “Buradaki insanların da ve bize emanet edilen bu mekânların da tek ümidi biziz aslında. Tarih bize bunu göstermiştir. Buraya huzur Hz. Ömer ile Selahaddin-i Eyyubi ile Yavuz Sultan Selim ile gelmiş. Bu ümidi fark eden Siyonizm tedbirler alıyor. Peki, ne gibi tedbirler alıyor. Dünyanın ümidi olan Anadolu Coğrafyasındaki insanları birbirine düşürüyorlar. Şunu açık olarak ifade etmek istiyorum; Mescid-i Aksa işgal altındayken ve bu mescidin kapısında Yahudiler bize müsaade ederek içeri sokuyorken Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları ile Yavuz Sultan Selim Han’ın torunlarının bir birine düşme lüksü yoktur. Gün birlik olma günüdür. Biz orada ne zaman birlik olursak Mescid-i Aksa esirlikten kurtulacaktır. Böylece ümmetin gözyaşları dinecektir. Ağır bir vebal altında olduğumuzu düşünüyorum. Rabbim bize tekrar bir yumruk yapsın inşallah ve buraya Hz. Ömer gibi Selahaddin-i Eyyubi gibi Yavuz Sultan Selim gibi gelebilmeyi bizlere nasip etsin.”  dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.