banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye İcra Müdürlüğü İmparatorluk çöküyor! İbrahim Özer İbrahim Halil Tepe

'Müslüman bir ülkede böyle yasağın olması ayıptı'

Başörtüsünün ortaöğretimde serbest bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Ceylanpınar Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Turan, “Başörtüyle okula gitmenin yasak olması anormaldi ve halkın yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede böyle bir yasağın olması büyük bir ayıptı." dedi.

“Kur’an’ın emrinden bağnazlar rahatsız olur”
"Müslüman bir bayanın Kur'an'ın emri olan başörtü takmasından daha normal ne olabilir" ifadelerini kullanan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimizin evinde bulunan, okuduğumuz ve okuttuğumuz Kur’an’ın gereğini yapan bir kızımız, bacımız bu hareketiyle kime zarar vermiş oluyor ki? O halde bundan kimler rahatsız olmaktadır? Tabii ki bağnazlar! Bırakın istedikleri kadar rahatsız olsunlar! Durduğu yerde benim inancımdan, ibadetimden rahatsız oluyorsa biri, giyimimden dolayı eğitim gibi en doğal hakkımdan beni mahrum bırakmaya çalışıyorsa bırakın o kişi öfkesinden çatlasın gitsin!”

“Kızlarımız, inançlarını yaşayarak okusun”
Başörtüleriyle okumak isteyen kızların yasaktan çok çektiğini belirten Turan, "Müslümanlar, bu zulümden çok çekti. Yıllarca zulüm öyküleri gördük, dinledik. Ama Allah’a çok şükür, serbestlik süreci uzun bir zamana yayıldıysa da önce üniversitelerde, sonra kamu kuruluşlarında ve şimdi de ortaokul ve liselerde bu yasak kaldırılabilmiştir. Böylece kızlarımız ve bacılarımızın üzerindeki psikolojik baskı da sona ermiş olmaktadır. Asıl takvanın güzel edepte olduğunu hatırlatarak kızlarımıza okuyun, inancınızı yaşayarak okuyun. Tesettürünüz bilimsel eğitimle uyuşmamaktadır, diyenlere de gülüp geçin." ifadelerini kullandı.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.