banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Muşlu hacı adayları kutsal yolculuğa uğurlandı

Yıllardır kutsal toprakların özlemiyle yanan Muşlu 203 hacı adayı, kutsal yolculuğa çıktı. Muş Havaalanı’ndan Medine'ye direk uçuşla gidecek olan hacı adaylarını yakınları uğurladı. Hacı adaylarını yolcu etmek için havaalanına akın eden vatandaşlar, trafiği durma noktasına getirdiler.


Muş Müftülüğü, kutsal topraklara gidecekler için uğurlama programı düzenledi. Havaalanındaki programa Muş Milletvekili Faruk Işık, Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Aysa, Muş İl Müftüsü Recep Uzun ve hacı yakınları katıldı.


Törende konuşan Müftü Uzun:  “Hazreti İbrahim’den beri binlerce yıldır dünyanın dört bir tarafından inananlar Kâbe özlemiyle yollara düşmüşlerdir. Ülkemizi her hac mevsiminde tatlı bir heyecan sarar. Kâbe yolcularını uğurlamak onlara güle güle gidin diyerek el sallamak, Resulullah’ın huzurunda kendileri için de bir salât ve selam getirmelerini, Arafat’ta, Mina’da, Müzdelife’de, Safa ve Mervede, Kâbenin yanı başında hayırla yâd edilmek, dualarına kendilerinin de katılmalarını istemek için hacılar gözyaşıyla,  muhabbetle uğurlanırlar. Bu yıl 12 Eylül Cuma günü saat 16.00’da Muş Havaalanından 203 haremeyn yolcusunu hep beraber uğurlayacağız.  Yolları açık olsun, selametle gitsin saadetle gelsinler'' diye konuştu.


Yıllardan beri bekledikleri güne kavuştukları için çok büyük sevinç yaşadıklarını söyleyen hac yolcuları ise duydukları sevinci dile getirmekte zorlandılar. Kutsal yolculuğa Bitlis'ten de katılanlar oldu. Bitlis hacıları da dahil olmak üzere Muş'tan toplamda 216 hacı adayı, kutsal topraklarına uğurlandı. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.