banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

MÜSİAD Başbakan Davutoğlu'nu ziyaret etti

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), genel merkez ve şube başkanlarından oluşan bir heyetle Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret etti. Başbakanlık binasında yapılan görüşmede Başbakan Davutoğlu’na MÜSİAD 2014 Ekonomi Raporu Değerlendirmesi, Satınalma Müdürleri Endeksi (SAMEKS), 15. MÜSİAD Fuarı ve İSEDAK işbirliğinde 18. IBF Kongresi (26-30 Kasım 2014, CNR), sektör kurulları, eğitim, araştırma raporları ve Genç MÜSİAD ile ilgili bilgiler verildi.

Görüşmede, yeni anayasa, hızlı ve adil işleyen hukuk düzeni, eğitim reformu, çözüm süreci, mikro politikada adil gelir dağılımı, üretim istihdam öncelikli program  ve kamu personeli reformu gibi konularda beklentileri ve görüşleri Başbakan’la  paylaştıklarını belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni,  ayrıca MÜSİAD olarak, bugüne kadar başarıyla yürütülen makro ekonomik politikaların sürdürülmesini gündeme getirdiklerini kaydetti.

Üretime-istihdama ve reel kesime daha fazla önem veren bir ekonomi yaklaşımıyla hareket ettiklerini ifade eden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, “Tüm kurumların bu anlayışla oluşması gerektiği, bunun sonucunda dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefimizin gerçekleşebileceğini Sayın Başbakanımıza ilettik.” dedi.


62. Hükümet programının, gündemin ekonomiye dönmesi açısından Bursa için motive edici olduğunu kaydeden Çepni,  ekonomide bugüne kadar elde edilen kazanımların Türkiye’yi dünyanın en büyük 17. ekonomisi yaptığını söyledi. İstikrarlı ve sürdürülebilir büyümeyi odağına alan yeni program sayesinde girişimcilerin geleceğe umutla bakmaya devam edeceğini dile getiren Çepni, “Ekonominin lokomotif kentlerinin başında gelen Bursa, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hedeflere ulaşmada, hava ulaşımının da aktif hale gelmesiyle kendine düşeni fazlasıyla yerine getirecektir. 2023 hedeflerine ulaşmada öncülüğü Bursa yapacaktır.” diye konuştu. (Sezer Özer-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.