banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Moskova Metrosunda facia!

Rusya'da Moskova Metrosu'nda iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalarda 38 kişi öldü.
Rus iç istihbarat servisi FSB merkezinin yakınındaki Lubyanka metro istasyonunda saat 07.56'da bir patlama meydana geldi.


Birinci patlamanın şoku henüz atlatılamamışken, 40 dakika sonra bu kez de Park Kultury metro istasyonunda yeni bir patlama daha oldu.


Her iki patlamada ilk belirlemelere göre 38 kişi hayatını kaybetti.


Patlamaların ardından Park Kultury ve Komsomoslskaya metro hattı kapatıldı.


Moskova Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, iki patlamanın da intihar saldırısı olduğunu açıkladı.

BU İLK SALDIRI DEĞİL

Moskova metrosu dünyanın en çok kullanılan metrolarından biri olarak biliniyor. Metroyu günde yaklaşık 5,5 milyon kişi kullanıyor. Metro 2004 yılı Şubat ayında da büyük bir saldırıya hedef olmuş, Paveletskaya Metro İstasyonu'nda bir bombanın patlaması sonucunda en az 39 kişi ölmüştü. Bundan altı ay sonra düzenlenen bir intihar eyleminde de 10 kişi hayatını keybetmişti. Her iki saldırıdan da Çeçen isyancılar sorumlu tutulmuştu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan 2 farklı metro istasyonunda meydana gelen patlamaların ardından sağlık görevlileri yaralılara müdahale ederken, metro çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.