banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Mısır'da 'Tufan Cuması' gösterileri başladı

Mısır'da bugün cuma namazının ardından başkent Kahire ve diğer şehirlerde darbe karşıtı eylemler başladı. Eylemler Kahire'de Giza, Ayn eş Şems, el Verrak ve Medinet Nasr gibi farklı bölgelerde sürüyor.

Kahire dışında ise, Said Mısır olarak ifade edilen Suhac, el Minye, Asvan ve Asyut gibi şehirlerde gösteriler yapılıyor. Öte yandan İskenderiye, Suveyş ve İsmailiyye gibi şehirlerde de binlerce insan sokaklara döküldü.

Mısır güvenlik güçleri bazı gösterilere göz yaşartısı bomba ile müdahale etti. Müdahalenin ardından gösterilerin yön değiştirerek devam ettiği belirtildi.

Rabia işareti taşıyan göstericilerin, asker aleyhinde sloganlar attığı ve pankartlar açtığı gözleniyor. Bazı göstericilerin ''Fulul'a da askere de İHVAN'a da hayır'' şeklinde pankart açması dikkat çekti.

Bugünkü gösteriler "Tufan", "Darbeye Red" ve "Sonuç Cuması" gibi farklı isimlerle anılıyor. Rabia ve Nahda gibi meydanlarda hayatını kaybedenlerin ailelerinin katıldığı bugünkü yürüyüşleri canlı yayınlayan, Al Jazeera Mısır Nile Sat da parazitle engellenmiş durumda. Öte yandan Bakanlar Kurulu, Al Jazeera Mısır'ın kapatılmasını da kararlaştırdı.

Bu arada Temerrud Hareketi, Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda kendisini desteyeceğini açıkladı.

Mısır İçişleri Bakanlığı ise bugün olağanüstü önlemler aldı. Göstericilerin stratejik bölgelere yaklaşması durumunda gerçek mermi kullanılacağı kaydedildi.



KAHİRE'DE POLİS MERKEZİNE SALDIRI: 2 ÖLÜ

Kahire'de polis merkezine düzenlenen saldırı sonucu 1'i polis 2 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırının iki araçtan ateş açarak yapıldığı öğrenildi. Olayda bir askerin de yaralandığı belirtiliyor.

GİZE'DE DARBE YANLILARIYLA İHVAN YANLILARI ARASINDA ÇATIŞMALAR

Öte yandan Gize şehrinde de darbe karşıtı göstericiler ile askeri darbeyi destekleyen gruplar arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Çatışmalara güvenlik güçlerinin henüz müdahale etmediği aktarılıyor.

İslam Osmanoğlu - Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.