banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Mısır'da Milyonlar Ayakta! Bugün Kurtuluş Günü

Mısır'da Milyonlar Ayakta! Bugün Kurtuluş Günü

Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen yüz binlerce muhalif, Tahrir Meydanı'nda toplanarak cuma namazı kıldı. Namaz sonrası protesto sürüyor.

Mısır'da gösterilerde şimdiye kadar toplam 5 bin kişi yaralandı

22:10 - El Cezire televizyonu Mısır Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, ülke genelinde yapılan gösterilerde şimdiye kadar 5 bin kişinin yaralandığını kaydetti.

 

 

16:10 - Mısır yönetimi tarafından yayın yasağı getirilen Arap El Cezire kanalının Kahire'de bulunan bürosu saldırıya uğradı. Kanaldan yapılan açıklamada "eşkıya çetesinin" ofise saldırı gerçekleştirdiği, bazı eşya ve aletlere zarar verdiği ve yaktığı belirtildi.

Kanal, yapılan saldırının Mısır rejiminin destekçilerinin, ülkeden geniş bir yayın yapan EL Cezire'ye engel olmak amacını taşıdığını kaydetti. Kanal ayrıca Arapça olarak yayın yapan internet sitelerinin de olayların başladığı 25 Ocak'tan beri sürekli olarak hacker saldırısına uğradığını aktardı. (CİHAN)

17:30 - Şu ana kadar tarafsızlığını koruyan ordu, Mübarek yanlıları ve karşıtları arasında tampon oluşturmaya çalışıyor. Mısır askerlerinin Mübarek karşıtlarını, Mübarek yandaşlarına karşı koruyacak şekilde önlem alması dikkat çekiyor.

Mübarek yandaşlarının Çarşamba günü sokağa inmesi ve Tahrir Meydanı'na girmesi çatışmaları tetiklemişti. O günden bu yana 13 kişi öldü, bin 200 kişi de yaralandı. Gösterilerin başlamasından bu yana toplam ölü sayısı 300'ü geçti.

 

17:20 - Mübarek'in ilerleyen saatlerde istifasını açıklayıp açıklamayacağı sadece Mısır'da değil tüm dünyada merakla bekleniyor. Kalabalığın Mübarek'in sarayına yürüyebileceği bildiriliyor. Yüz binler "Mübarek İstifa" sloganları atıyor.

17:15 - Mısır yönetimi tarafından yayın yasağı getirilen El-Cezire kanalının Kahire'de bulunan bürosu saldırıya uğradı. Kanal, yapılan saldırının Mısır rejiminin destekçilerinin, ülkeden geniş bir yayın yapan El-Cezire'ye engel olmak amacını taşıdığını kaydetti. Kanal ayrıca Arapça olarak yayın yapan internet sitelerinin de olayların başladığı 25 Ocak'tan beri sürekli olarak hacker saldırısına uğradığını aktardı.

17:10 - Tahrir Meydanı'na gelen Savunma Bakanı Muhammed Hüseyin Tentavi, toplananlara ilk kez seslenerek, Mübarek'e atfen, 'Size seçimde aday olmayacağını söyledi' dedi.

HAMANEY: Mısır'da Olan İslami Uyanış Hareketidir!

17:00 İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamaney cuma hutbesinde Mısır'a değindi. Hamaney "Mısır'da olan İslami bir uyanış hareketidir. Mısırlılar İslam dini çevresinde birleşmeli" dedi. "Mısır'daki olaylar, ABD için telafisi mümkün olmayan bir yenilgidir" diyen Hamaney, "Siyonistler herkesten daha çok kaygılılar. Onlar, Mısır'ın yandaşlığını kaybederlerse nelerin olacağını biliyorlar" ifadesini kullandı. Mübarek'i "ABD ve İsrail'in hizmetindeki bir hain" olarak niteleyen Hamaney, Mübarek'in, Mısır halkını küçük düşürdüğünü vurguladı.

16:40 - Mısır'ın hava sahasının kapatılması üzerine THY Mısır'a yapılacak tüm seferlerin iptal edildiğini açıkladı.

GAZZE TÜNELLERİ TERSİNE HİZMETE BAŞLADI

16:29 - İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki tünellerin, Mısır'daki olaylar nedeniyle bu kez tersine hizmet vermeye başladığı, Sina Yarımadası'nda yaşayanların acil ihtiyaçları için Gazze'den mal gittiği belirtildi.

15:50 - İskenderiye'deki gösteriler sırasında eylemciler, sivil polis ya da istihbarat ajanı olduklarından şüphe ettikleri bazı kişileri aramak istedi. Bu kişilerle yaşanan arbede sonrasında bazı kişilerin üzerinden polis ya da istihbarat kimliği çıktı.

14:35 - Kifaye Hareketi, Mısır halkının başlattığı devrimin Mısır tarihinde dönüm noktası olacağını açıkladı.

14:00 - Türkiye'de başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde Mısır intidasıyla dayanışma eylemleri yapıldı. Ayrıntıları Eylemler bölümüne hazırlıyoruz.

EZHER ŞEYHİ GÖSTERİCİLERE KATILDI

13:00 - El Ezher Rektörü Muhammed Rıfa Et-Tantavi yaptığı açıklamada görevinden istifa ederek göstericilere katıldığını açıkladı. Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da Tahrir Meydanı'nda göstericilere katıldı.

13:00 - Tahrir Meydanında inlerce kişinin kıldığı namaz öncesinde verilen Cuma hutbesinde, gösterilerinin din ya da siyaset eksenli olmadığı ve tamamen halk hareketi olduğu vurgulandı. Hutbede rejim ve anayasa değişikliğinin yanı sıra tutukluların da serbest bırakılması istendi.

12:55 - Kahire'nin haricinde birçok Mısır şehrinde Cuma namazı sonrası protestolar yapılıyor. İskenderiye şehrindeki gösteriye 500 bini aşkın Mısırlı katıldı.

12:50 - Protestoların odağı haline gelen Tahrir Meydanı'nda Cuma namazının ardından "Mübarek derhal terk et' sloganları yükseliyor.

12:44 - Mısır'ın kuzeyindeki El Eriş kentinde Güvenlik Müsteşarlığı binasına füze atıldı. Görgü tanıkları, RPG füzesinin, Gazze Şeridi sınırı yakınındaki kentte bulunan binaya bir tanktan atıldığını öne sürdü.

12:00 - Tahrir Meydanına yakınlarında bulunan Mübarek taraftarları, muhaliflerin alanı doldurmasıyla birlikte geri çekildi.

11:58 - Muhalif gruplar, istifa etmesi için Mübarek'e, bu Cuma gününe kadar süre tanımışlardı. Muhalif gruplar, Mübarek istifa etmediği sürece yönetimle masaya da oturmayacakları konusunda ısrar ediyor.

11:30 - Mübarek karşıtları bugünü "Kurtuluş Günü" ilan etti. Yüzbinlerin Cuma namazından sonra başkanlık sarayına yürümesi bekleniyor.

11:00 - Dev gösteri öncesinde Mısır Savunma Bakanı Muhammed Hüseyin Tantavi ve kuvvet komutanları Tahrir Meydanı'na indi. Bugün, ordunun gösteriler sırasında nasıl bir tavır takınacağı belirsizliğini koruyor.

10:00 - Tahrir Meydanı dolmaya başladı. Mübarek karşıtları bugünü "Kurtuluş Günü" ilan etmişlerdi. Yüzbinlerin Cuma namazından sonra başkanlık sarayına yürümesi bekleniyor.

Öğle saatlerinde Mübarek aleyhtarı gösterilerin merkezi haline gelen Tahrir Meydanı'nda 2 milyonu aşkın kişinin toplanması planlanıyor.

00:40 - Diktatör Mübarek, Cuma günü eylemleri öncesi Amerikan ABC televizyonuna konuştu despot diktaların temel argümanı olan "istifa edersem Müslüman Kardeşler örgütünün iktidarı ele geçireceğinden" korktuğunu belirtti.

Haksöz Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.