banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Mısır'da Firavun SİSİ Katliam yaptı; 130 Ölü

Mısır'da güvenlik güçleri Baltacıların da desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbeye direnen göstericilere ateş açıp, gaz bombasıyla müdahale etti. Sahra hastanesi yetkilileri müdahale sonrası 130 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 4 bin 500 kişinin yaralandığını bildirdi.

Hastane yetkilileri, yaralılardan 300'ünün polisin kullandığı gerçek mermiyle başından ya da göğsünden vurulduğunu, çok sayıda ağır yaralı olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirttiler.

Öte yandan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP)  "Hürriyet ve Adalet Portali" isimli resmi internet sayfası bazı keskin nişancıların Rabiatul Adeviyye meydanı yakınındaki Ezher Üniversitesine bağlı Davet Fakültesi binasına çıkarak göstericilerin üzerine, hedef gözeterek gerçek mermiyle ateş ettiği iddia etti.

Sitenin haberinde, ayrıca polislerin Rabiatul Adeviyye meydanından  Medinetu'n-Nasr Mahallesi'ndeki sigorta hastanesine getirilen onlarca yaralıyı gözaltına aldığı bildirildi.

Hürriyet ve Adalet Partisi Sözcüsü Cihad el Haddad, polisin, ambulansların meydana girişine izin vermediğini ileri sürdü. Meydandan sık sık kan bağışı anonsları yapılırken, kurulu sahra hastanesinde ilk yardım malzemesi sıkıntısı yaşandığı belirtildi.

Görgü tanıkları meydandakilerin güvenlik güçlerine kaldırım taşlarıyla karşılık verdiğini ve zırhlı araçların meydana girmesini engellemek için barikatlar kurduğunu söyledi.

Polisin meydana açılan Nasır City'deki çevre caddelerden de göstericilere müdahale ettiği ve zaman zaman gerçek mermi kullandığı iddia edildi.

Meydandaki gösterilere katıldıktan sonra evlerine dönen bazı göstericilere ise Ramses Meydanı ve 6 Ekim Köprüsü'nde saldırı düzenlendi.

Saldırılardan dolayı Kahire'nin doğusu ile batısını birbirine bağlayan 6 Ekim Köprüsü trafiğe kapatıldı.

Bu arada İskenderiye Sağlık Müdürü İbrahim er-Rubi, İskenderiye'de darbe yanlıları ile karşıtları arasında meydana gelen çatışmalarda 7 kişinin öldüğünü, en az 270 kişinin yaralandığını kaydetti.

DARBE KARŞITLARI KUŞATMA ALTINDA

Öte yandan, Mısır'ın İskenderiye ilindeki el-Kaid İbrahim Camisi'ne sığınan askeri darbe karşıtları, darbe taraftarlarınca kuşatma altına alındı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, darbe karşıtı göstericiler Kaid İbrahim Camisi yakınından geçerken darbe yanlıları ile aralarından sözlü sataşma yaşandı. İki grup arasında yaşana sataşma çatışmaya dönüşünce Baltacılar adlı suç çetesi camiye sığınan darbe karşıtı göstericileri kuşatma altına aldı.

Bu arada İskenderiye'deki el-Emiri Hastanesi Müdürü Usame Ebu es-Suud, darbe taraftarları ile karşıtları arasında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini belirtti.

ULUSAL KOALİSYONDAN BİLDİRİ

Mısır'da Ulusal Koalisyonun duyurduğu bildiride "Onların ateşi varsa bizim Aziz ve Cebbar Allahımız var", "Kan aktığında semavat müdahale eder" ifadeleri kullanıldı.

Rabiatul Adeviye Meydanı'nda kurulan darbe karşıtlarına ait platformda darbe karşıtlarına okunan bildiride "İskenderiye'den Asvan'a kadar tüm kentlerde 10 milyonlarca Mısırlı faşist darbeci yönetime karşı olduklarını ortaya koymuştur" denildi.

Mısırlıların bugünkü gösterileriyle tüm dünyaya askeri darbelere karşı durmaktaki direncini bir kez daha gösterdiği belirtilen bildiride şunlar kaydedildi:
"Bugün sizler darbeye karşı olduğunuzu ve meşruiyetin yanında yer aldığınızı ortaya koydunuz. Mısır ordusu vatanı korumak üzere vardır. Başında bulunan komutanının tarafında olan bir kurum değildir. Artık bu günden sonraki direniş tavizsiz, kesin ve net olacaktır. Şunu herkes çok iyi biliyor ki Rabiatul Adeviye Meydanı yakınlarından buraya ulaşmak isteyenlere yönelik yapılan saldırılarla meydanın dağıtılması hedeflenmektedir. Meydandakiler korkutularak buranın boşaltılması planlanmaktadır. Onların ateşi varsa bizim Aziz ve Cebbar Allahımız var. Unutulmasın ki kan aktığında semavat müdahale eder."   
Dünya Bülteni





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.