banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Mısır'da düşen yolcu uçağının enkazına ulaşıldı

Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden Rusya’nın Saint Petersburg kentine gitmek için havalanan ama Sina Yarımadası’nda düşen uçağın enkazına ulaşıldığı bildirildi. Rusya ve Mısır hava trafik kontrolörlerinin radar kontağını kaybettiklerini açıkladığı uçakta, 17’si çocuk 217 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu.

Mısırlı yetkililer, düşen uçağı Sina Yarımadası’nın kuzeyindeki El- Ariş kenti yakınlarında tespit ettiklerini, uçağı tamamen dağılmış bir halde bulduklarını ve uçaktaki herkesin öldüğünü tahmin ettiklerini açıkladılar. Yetkililer, uçağın radarla irtibatının kesilmeden önce Kahire üzerinde acil iniş izni istediğini de aktardı. Düşen uçağın Rus Kogalymavia (Metrojet) Havayolu’na ait bir Airbus A-321 olduğu belirtildi.

Kazayla ilgili Mısır Başbakanı Şerif İsmail’in liderliğinde, bakanlar düzeyinde kriz zirvesi yapılacağı açıklandı.

Öte yandan Mısırlı yetkililer, saldırı şüphesi karşısında, uçağın vurulduğuna dair şu ana kadar herhangi bir veriye rastlanılmadığını belirttiler. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.