banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Mısır Cuntası,Yeni Bir Katliam Mı Yapacak?

Mısır Bakanlar Kurulu, İçişleri Bakanı İbrahim'i "Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki gösterilerde ülke güvenliğini tehdit eden tehlikeleri" sona erdirmekle görevlendirdi.

Mısır Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlar Kurulu, ülkedeki güvenlik konularını masaya yatırdıktan sonra Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki 'terör eylemleri' ve yol kesme gibi ülke güvenliğini tehdit eden durumların kabul edilemez olduğu sonucuna vardı. Kurul, bu eylemlerin, ülkenin milli güvenliğini tehdit ettiğine ve vatandaşların içine korku saldığına karar verdi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Şiddet ve terörle mücadelede halk tarafından devlete verilen yetkilendirmeye dayanarak İçişleri Bakanı  Muhammed İbrahim, anayasal hükümlere uygun olarak  toplumsal güvenliğin sağlanması ve tehlikelere son verilmesi için gereken önlemlerin alınması konusunda görevlendirildi" denildi.

İçişleri Bakanı İbrahim'e verilen görevlerin detayları açıklanmazken, darbe karşıtı gösterilerin şiddet kullanılarak dağıtılıp dağıtılmayacağı konusuna da açıklık getirilmedi.

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.