banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Mısır Cuntası Katliamdan sonra sevinç gösterisi yaptı-CANLI İZLE

İhvan'ın önde gelen isimlerinden İssam el Aryan, ölü sayısının 350'yi aştığını duyurdu. Özgürlük ve Adalet partisi genel başkan yardımcısı olan İssam el Aryan,TRT Haber'in canlı yayınına telefonla katılarak açıklamalar yaptı. Halen Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda bulunduğunu söyleyen Aryan, "Biz Allah'a yöneldik o'ndan yardım istiyoruz. Meydanı bırakmayacağız. Vicdanli Türk halkı dualarını eksik etmesin" ifadesini kullandı.

İhvan sözcüsü Cihad Haddad ise tweetterdan verdiği bilgilerle katlamın bilançosunu açıkladı. Haddad, 30'u el Ezher alimi olmak üzere 600'den fazla ölü olduğunu duyurdu.

Ölenler arasında Mursi döneminin Kültür Bakanı ve halen de Mursi'nin Basın Danışmanlığını yürüten Ahmet Abdulaziz'in kızı da bulunuyor.

EL EZHER ŞEYHİ DİYALOGA ÇAĞIRDI!

El Ezher Şeyhi Ahmet Tayyip, Mısır TV'lerinde yayınlanan açıklamasında, hüznünü ve esefini açıklarken, müdahaleden haberi olmadığını iddia etti. Tayyip, iktidarı ve İhvan'ı acil ve ciddi bir diyaloga çağırdı, soğukkanlı davranılmasını istedi

ADEVİYYA HASTANESİ'NDE İLAÇ STOĞU TÜKENDİ

Rabiatül Adeviyye meydanindaki hastane sözcüsü, ilaç ve ekipman stoklarının tükendiğini belirterek, "Çünkü, Ordu ilaç depomuzu yaktı" diye konuştu.

Rabiatül Adeviyye Meydanı'na girişi tamamen kapatan Mısır Ordusu, giriş ve çıkışa izin vermiyor ve meydandakilere halen gaz bombaları atıyor.

'HAYRAT ŞATIR'IN EŞİ VE KIZI DA KATLEDİLDİ' İDDİASI

Bu arada meydana yönelik düzenlenen katliamda İhvanliderlerinden Hayrat Şatır'ın kızı ve hanımının da katledildiği iddia edildi.

Öte yandan Mısır'ın önemli alimlerinde Muhammed Hassen, Mustafa Mahmud Meydanı'ndaki yeni direnişe katıldığını açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.