banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

MERS'ten korunmak için Umre'de deve sütü içmeyin

HABER MRK- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu,  daha çok Suudi Arabistan'da rastlanan  MERS virüsüne karşı Umre’ye gidecek vatandaşları "Deve çiftliğine de gitseniz sütünü içmeyin" diye uyardı.


 

Hac ziyareti  sonrası  ülkeye dönen  hacıların  rahatsızlanarak  hastanelere başvurması ve MERS şüphesiyle karantinaya alınmaları ile ilgili, son günlere basında sıklıkla yer alan haberlerle ilgili,  Hürriyet’e konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “MERS de bir virüs. Yarasadan deveye, çiğ deve sütünden insana ve son olarak insandan insana bulaşıyor. Turları uyardık ve ‘İnsanları deve çiftliklerine götürmeyin’ dedik. Hacılara da ‘Sakın deve sütü içmeyin’ diyoruz. Dönüşte risk görülen hacıları da 14 gün boyunca kuluçka döneminde takip ediyoruz. Ebola’da görülen vakaların yüzde 50’si, MERS’te ise yüzde 30’u yaşamını yitiriyor. Ebola Afrika’da çok ciddi oranda can aldı. Bu nedenle Afrika’dan gelen öğrencileri Ebola’nın kuluçka süresi olan 21 gün takip ediliyoruz. 22’nci günden sonra sorun yok. Ne ilkokul, ortaokul, lise ya da üniversite öğrenci düzeyinde en ufak bir riskimiz söz konusu değil.”  ifadelerini kullandı.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.