banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

MER-DER İsrail'i kınadı

MERSAVİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA KÜLTÜR VE EĞİTİM DERNEĞİ BAŞKANLIĞI İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan filoya yaptığı saldırıyı şiddetle kınayan bir basın açıklaması yayınlamıştır. 

Değerli Basın kuruluşlarına ve kamuoyuna saygı ile arz olunur.

 "İnsanlık duyguları henüz ölmemiş, çaresizler için bir şeyler yapmak üzere çalışmalar sürdüren bazı insani kuruluşların başlattığı ve neticesi için yerine gönderilmek üzere oluşturulan Gazze'ye insani yardım taşıyan filoya, İsrail ordusu tarafından yapılan saldırı sonucunda birçok insan hayatını kaybetmiş, yüzlerce insan hakları savunucusu ve hayırsever tutuklanmıştır. Masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe sayan bu saldırıyı şiddetle kınıyor,  gösterilen bu insanlık dışı eylemi protesto ediyoruz."

"Maksadı,  yardıma muhtaç olan Gazze'ye insani yardım taşımak ve yaşanan insanlık dramına dünyanın dikkatini çekmek olan sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu yardım  filonun, gayri insani bir saldırı ve uluslararası hukuku hiçe sayan bir biçimde saldırıya maruz kalmış olması, kabul edilemez bir durumdur. Hiçbir ülkenin egemenliğinde olmayan uluslararası sularda gerçekleştirilen bu saldırı, uluslararası hukuk açısından bir suç olduğu gibi aynı zamanda insani yardım çalışmalarının engellenmesine yönelik bir eylemdir."

"İsrail hükümeti bölgede barış istemeyen bir ülke olduğunu tekrar göstermiştir. Terör eylemlerinin teröristler tarafından yapıldığı bilinir idi. İsrail'in uluslar arası sularda insani yardım malzemesi taşıyan gemilere yaptığı bu saldırı ülkelerin de terör eylemi gerçekleştirebileceğini göstermesi açısından manidardır. İsrail bir terör üreten devlet olduğunu ispat etmiştir."

 "Bu zalimane Saldırı sonucunda hayatını kaybeden şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyor, dualarımızın insan hakları savunucuları ve Filistinli kardeşlerimizle olduğunu hatırlatıyoruz."

"İsrail ordusunun Gazze'ye giden İnsani Yardım Filosu'na uluslar arası sularda yaptığı terör eylemini dünyanın gözü önünde yapması ve dünyadan da bir ses gelmemesini şiddetle kınıyor, tüm insanlığı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz."

"MERSAVİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA KÜLTÜR VE EĞİTİM DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ADINA DAVUT KIRMIZIASLAN  DERNEK BAŞKANI "

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.