banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Meclis, İsrail ile dostluğunu bitirdi
Meclis, Afrika ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 18yeni ülke ile daha 'dostluk grubu' kuracak. İsrail, Suriye, Libya, Yunanistan ve Özbekistan'la 'dostluk grubu' olmayacak.

TBMM'de geçmiş dönemlerde olduğu gibi bü ülkelerle olan dostluk grubunu yeniden oluşturdu:

ABD, AfganistanAlmanya, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya,Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belarus, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Cibuti, Çek Cumhuriyeti, Çin, Endonezya, Estonya, Etiyopya, Fas, Filipinler, Filistin, Finlandiya, Fransa, Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kosova, Kosta Rika, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kuveyt, Küba, Letonya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mali, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moldova, Nijer, Nijerya, Norveç, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, Srilanka, Sudan, Suudi Arabistan, Şili, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tunus, Uganda, Ukrayna, Uruguay, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yemen ve Yeni Zelanda.

İŞTE MECLİS'İN YENİ DOSTLARI

Bu ülkelere ilave olarak, parlamentolararası dostluk grubu ilk kez oluşturulması öngörülen Bolivya, Danimarka, Mozambik, Somali ve Türkmenistan ile dostluk grubu oluşturulacak.

YENİ BÜYÜKELÇİLİKLERİMİZ

Türkiye'nin yeni büyükelçilik açtığı veya açma sürecinde olduğu Angola, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gabon, Gambiya, Gine, Moritanya, Namibya ve Zambiya ile de dostluk grubu kurulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.