banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Makedonyalı Müslümanlardan 'Müslüman Terörist Değil' yürüyüşü (VİDEO)
Makedonya'da son zamanlarda Müslümanlara karşı giderek artan ayrımcı ve baskıcı yönetim anlayışı ülkede yaşayan Müslümanların tepkisine neden oldu. 

Son olarak ülkede meydana gelen faili meçhullerin üzerlerine atılmasına kızan Müslümanlar, hükümetin batı dünyasına karşı "Terörist Müslüman, Radikal İslamcılar" gibi söylemlerle şirin görünmeye çalışmasına tepki gösteriyor. 

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te ve başka birkaç kentte halk dün cuma namazından sonra uzun süredir artan baskıları protesto etmek için yürüyüş eylemi yaptı.

Cami çıkışında bir araya gelen Müslümanlar, Makedonya Meclisi'nin önüne kadar yürüdüler. Müslümanların yürüyüşü sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Müslümanlar, yürüyüş boyunca ellerinde "Müslümanlar terörist değil", "Baskılara son" sloganlarının yazılı olduğu pankartlar taşıdılar.

Makedonya'da Nisan ayının ortalarında meyadana gelen bir cinayet olayından sonra Müslümanların evlerine baskınlar düzenlenmiş ve olay batı medyasına "Radikal İslamcilar yaptı" diye servis edilmişti.







 



Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.