banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Londra'da Bayram coşkusu

LONDRA –  Kuzey Londra'da İslami hizmetlerine Nur Kültürel Eğitim Derneği bünyesinde devam eden Said Nursî camiinde de değişik bölgelerden Kurban Bayramı namazı için bir araya gelen Müslümanlar büyük bir heyecan içinde bayramlaşarak hasret giderdi.
 

Namaz öncesinde verilen vaazda Hz İbrahim, Hz İsmail ve Hz Hacer'in verdiği mücadele göstermiş oldukları sadakat ve teslimiyet örnekleri anlatıldı. İngilizce ve Türkçe olarak verilen hutbede ise İslam Coğrafyasında Müslümanların yaşamış olduğu Sıkıntılar dile getirildi.
İngiltere'de yaşayan Müslüman'ların büyük çoğunluğunun aynı gün kutladığı Kurban Bayramı namazı, camilerin büyük çoğunluğunda yer kısıtlılığından dolayı birden fazla cemaat olarak kılındı.
 

Hutbenin akabinde geleneksel hala bayramlaşmadan sonra Said Nursi Camii yönetim kurulu tarafından cemaate ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.