banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

LEJYONERLERİN ARKASINDAN İSRAİL ÇIKTI

 

İsrail'in stratejik çıkarları gerekçesi ile Kaddafi'nin Afrika'dan tuttuğu paralı askerleri desteklediği ve yönlendirdiği ortaya çıktı.

iyonist kaynaklar, Libya'da Müslüman halkın iktidar olmasını istemeyen işgal yönetiminin Kaddafi yönetiminin düşmesini engellemek için bazı Afrika ülkelerinden topladığı paralı askerlerle Kaddafi'yi desteklemeye çalıştığını dile getirdiler.

Siyonist kaynaklar devamla şunları ifade ettiler: “İsrail yönetimi Libya'daki gelişmeleri güvenlik ve stratejik açıdan ele alıyor ve Kaddafi'nin gitmesinin buradaki Müslümanları iktidar yapacağını düşünüyor. Onun için İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu, Güvenlik Bakanı Ehud Barak ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman geçen Salı günü (18 Şubat) yaptıkları üçlü toplantıda Kaddafi'nin yanında çarpışmaları için Afrika'dan paralı asker toplayıp Libya'ya göndermeyi kararlaştırdı. Dışarıya sızan bilgilere göre toplantıya katılan yetkililer, Afrika'nın birçok ülkesinde özel güvenlik hizmeti veren İsrailli Global CST şirketinin müdürü General Yisrael Ziv'in Gine, Nijerya, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali, Senegal ve Sudan'ın güneyindeki Darfur bölgesinden topladığı paralı askerleri özel yollarla Libya'ya gönderip Libya istihbarat şefi Abdullah Es-Sennusi'nin emrine verme talebini de onayladı.”

Kaynaklar devamla, General Ziv, işgal devleti eski Dışişleri Bakanı Şalomo Ben Ami ve Paris eski büyükelçisinin Çad'ın başkenti N'Camena'da Libya istihbarat başkanı ile bu konuyu görüştüklerini ifade ettiler.

Siyonistlerden paralı asker talep eden Libya İstihbarat şefinin buna mukabil şimdilik beş milyar dolar para ödeyecekleri taahhüdünde bulunduğu ifade edildi.

Afrika'nın değişik ülkelerinden toplanan paralı askerler önce Çad'a ardında da hava yoluyla Libya'nın değişik şehirlerine transfer edildiler.

Sayıları elli bini bulan bu askerlerin Rus, Amerika, İngiltere yapımı silahlarla donatıldıkları belirtildi.

  

Fiem / dünyabülteni / tevhidhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.