banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Kutlu doğum çoşkuus

ollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Arena Stadı'nda düzenlenen "kutlu doğum" etkinliğini yaklaşık 40 bin kişi izledi. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Herkesin özgürlüğüne saygı gösteriyoruz. Bizim özgürlüğümüze de saygı gösterilmesini bekliyoruz" dedi.
Hollanda'daki Türk sivil toplum kuruluşlarının tertip ettiği programı, Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen yaklaşık 40 bin kişi takip etti. Etkinliğe Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Deventer Başkonsolosu Nihat Erşen ile Lahey Din Hizmetleri Müşaviri ve Diyanet Vakfı Başkanı Bülent Şenay ile Avrupa ülkelerinde görev yapan din hizmetleri müşavirleri de katıldı.
Programın başında Kura'n-ı Kerim okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Bülent Şenay, Avrupa'da camilerin huzurun, minarelerin ise birliğin simgesi olduğunu söyledi. Arena Stadı'nda yapılan etkinliğin Hollanda'daki din özgürlüğünün en güzel ifadesi olduğunu savunan Şenay, "Hollanda devleti, kendisini 'bütün dinlere eşit mesafede olan ve her bir dini topluluğun kendi dini eğitim ve hizmetlerini organize edebilmesine imkan veren' bir din-toplum ilişkileri uyguladığı şeklinde
tanımlamaktadır
" dedi.
İslam'ın başkalarının kutsal değerlerine saygıyı emrettiğini, Müslümanların başkalarının kutsal değerlerine saygılı olduğunu ve kendi değerlerine de saygı duyulmasını istediğini kaydeden Şenay, "Müslümanların kendi kutsallarına birazcık da olsa saygı istemeleri de haklarıdır" dedi. Bülent Şenay, Hıristiyanların Paskalya Bayramı'nı da kutladı.

http://balikligol.com/images/news/1656.jpg

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ BARDAKOĞLU
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ise, Hazreti Muhammet'in bir ahlak abidesi olduğunu, onun izinden gidenlerin iki dünyada da saadeti yakayalayacağını söyledi. Avrupa'da yaşayan Türk ve Müslümanlara seslenen Bardakoğlu, "Bu toprakların asli unsurlarsınız, geri gidecek değilsiniz" dedi. Avrupa'da İslam ve Müslümanlara karşı zaman zaman kötü tutumların ortaya çıktığına değinen Bardakoğlu, "Bu gibi durumlarda tek çare, özgürlükleri daha da artırmak" dedi.
Avrupa'da İslam ve Müslümanlara karşı oluşan düşmalıkta, İslam'ın yanlış ve eksik tanınmasının da etkisinin olduğunu belirten Bardakoğlu, bu yüzden Müslümanların dinlerini iyi tanıtması gerektiğini ifade etti. Bardakoğlu şöyle devam etti:
"Biz, insanı insan olarak severiz. Onları Rabbimizin emaneti olarak görüyoruz. Dünyanın neresinde yaşarsak orası bizim vatanımızdır. Herkesin özgürlüğüne saygı gösteriyoruz. Bizim özgürlüğümüze de saygı gösterilmesini bekliyoruz."

BARDAKOĞLU SORULARI CEVAPLADIAli Bardakoğlu, programdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İslam'a karşıtı tutumuyla tanınan siyasetçi Geert Wilders ile ilgili bir soru üzerine Bardakoğlu, "Hollanda'daki Türk toplumunun uyumunu, toplumla olan ahengini göstermeye, bugün buradaki topluluk yeter. Bu durumu farklı düşünen veya anlatanlar olabilir. Protesto eden de olabilir ama biz onlara da teşekkür ederiz. Çünkü demek ki, kendimizi onlara anlatmada yeterince çaba sarf etmemişiz. Zaman zaman mesela karikatür krizleri,
Müslümanların ortak değerlerine saldırılar veya çok incitici tavırlar olabilir ama bunlar yaygın değildir. İnanıyorum ki bu kişiler yaşadıkları sağduyulu toplumdan da gereken tepkiyi alıyor. Bu tür tavır ve eylemler hiç bir zaman barışı sağlamamıştır, devamlı nefret gerilim oluşturmuştur" ifadelerini kaydetti.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.