banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Kürt aileye rekor tazminat!
İngiliz Guardian Gazetesi’nin haberine göre, İngiltere İçişleri Bakanlığı, 2002 yılında Almanya’ya sınır dışı edilmek için 13 ay cezaevinde tuttuğu 4 çocuklu Ay ailesine, serbest bırakılmalarından 8 yıl sonra tazminat ödemeye karar verdi.

Kötü muamele gördüklerini öne sürdükleri Türkiye’den ayrılarak önce Almanya’dan sığınma talep eden, sonra İngiltere’ye kaçan Yurdagül ve Salih Ay’ın 4 çocuğunun, küçük yaşlarda olmalarına rağmen İskoçya’da Dungavel’de 13 ay boyunca gözaltında tutulmaları büyük tepki çekmişti. Çocuklardan en küçüğü Medya sadece 7, Dilovan 11, Nevruz 12, Berivan da 13 yaşındaydı. 13 ay, İngiltere’de çocuklar için en uzun tutukluluk süresi idi. Artık çocuk sığınmacılar hiç tutuklanmıyor.

Ünlüler devrede

Oyuncu Colin Firth ve yazar JK Rowling gibi ünlü isimlerle, aralarında Desmond Tutu’nun da bulunduğu önde gelen din adamları ve siyasetçiler, Ay ailesine destek vermişti. BBC Radyo 4’te Frank Deasy tarafından yazılan ‘Bozuk İngilizce’ adlı oyunun 2006’da yayınlanmasıyla Ay Ailesi’nin davası bütün dikkatleri çekmişti.

6 haneli tazminat

Almanya’da daha sonra sığınma hakkı alan Ay ailesinin, İngiltere İçişleri Bakanlığı’na karşı açtığı dava mahkeme dışında anlaşma sağlanarak çözüme kavuşturuldu. Aile, 8 yılı aşkın bir süre sonra, tazminat olarak ‘6 haneli bir meblağ’ alacak. Guardian Gazetesi, şimdi en küçüğü 16 olan kardeşlerin serbest bırakılmalarının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hala gözaltı döneminin travmatik etkilerini taşıdıklarını belirtti.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.