banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Küresel güçler

 Doğu-Batı Kardeşlik Platformu Şanlıurfa’da gündemi değerlendiren basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Şanlıurfa sözcüsü Abdullah Göçmez okudu.
Ortadoğu'da yaşananların değerlendirildiği açıklamada, küresel güçlerin, kurtarıcı rolüne bürünerek emperyal politikalarını bölgede uyguladıkları belirtildi.

Türkiye, Arap, İslam Âlemi ve Kürdistan'da önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Göçmez, "Bu cümleden olarak "Çözüm Süreci"  ve Türkiye'nin iç barışını yakından ilgilendiren gelişmeler değerlendirilmiş, tarafların atması gereken adımların acil olarak atılması ve kamuoyunun beklentilerine cevap verilmesi gerektiği inancına ulaşmıştır.” dedi.

Çözüm sürecinin kalıcı hale gelebilmesi için ilk adımda sivil, özgürlükçü, adalet zeminini esas alan yeni bir anayasanın hazırlanarak derhal yürürlüğe konulması zorunlu olduğunu belirten Göçmez, hükümetin, izleyeceği yol haritasını bir an evvel ilan etmesi, karşı tarafın da şiddeti bir hak arama aracı olarak kullanmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Göçmez, "Arap Baharı" olarak başlayan sürecin Libya'da dış müdahale, Mısır'da dış destekli askeri darbe, Suriye ve Irak'ta kardeş kavgası ve iç savaşa dönüşmesi bölgeyi istikrarsız hale getirmiş. ABD ve Batının İslam âlemine karşı çıkar ve sömürü merkezli müdahalesi ile İsrail'in güvenliğini esas alan politikalarının İslam dünyasını etnik, dini, mezhebi temelde ayrıştırarak, IŞİD örneğinde olduğu gibi kaosa sürüklediğinin açık açıktır. Küresel güçler, bugün bu kaosu gerekçe göstererek "kurtarıcı" rolüne bürünüp emperyal politikalarını bölge ülkelerine dayatmakta, İslam Âleminin duçar olduğu 'cehalet, zaruret ve ihtilaf' zaafları sorunların büsbütün derinleşmesine sebep olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Doğu-Batı Kardeşlik Platformu bileşenlerinin bölgede yaşanan gelişmeleri yakından ve kaygıyla izlediğini dile getiren Göçmez, "Her ne olursa olsun İslam, bu coğrafyanın temel harcıdır. İçerde oluşan ya da oluşturulan kaos ortamı ile özel amaçlar taşıyan dış müdahaleler bu gerçeği değiştiremez. Doğu-Batı Kardeşlik Platformu, coğrafyamız üzerinde oynanan bu tür oyunlara sessiz kalmayacak, hür iradesini ortaya koymaya ve ses vermeye devam edecektir.” şeklinde konuştu. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.