banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

‘Kur'an kursları bizi Kur'an'a bağlıyor’ (VİDEOLU)

Kur'an kurslarının kendilerini Kur'an'a bağladığını belirten öğrenciler, tüm arkadaşlarını kurslara davet etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 22 Haziran’da ’Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım’ sloganıyla başlatılan yaz Kur’an kursları devam ediyor. Hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katıldığı kurslara yoğun ilgi gözlerden kaçmıyor. Duygularını İlke Haber Ajansıyla (İLKHA) paylaşan öğrenciler, Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgileri öğrenmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

“Kur'an okumak çok güzel bir duygudur”

Yaz Kur'an kursu başladığı için çok mutlu olduğunu söyleyen İbrahim Halil Oktay, “Derslerim şuan çok iyi gidiyor. Hafızlığa başladım ve 4 cüz ezberledim. Diğer cüzleri de hocamla birlikte ezberleyeceğim. Kur'an okumak çok güzel bir duygudur. Kur'an okurken Allah ile konuşuluyor. Kursa gelmeyen arkadaşlarıma da kurslara gelmelerini tavsiye ediyorum.” dedi

Muhammed Talha Bakırcı, 5. sınıfa gittiğini ve iyi ki yaz Kur'an kurslarının başladığını söyledi.

Bahri Oktay, “Kur'an kursu başladığı için çok mutluyum. Burada hem Kur'an dersi öğreniyoruz hem de İslami dersler öğreniyoruz. Hocalarım sayesinde ezberler yapıyorum. Çok mutluyuz çünkü Kur’an-ı, dinimizi ve peygamberimizi öğreniyoruz. Burası çok güzel, Kur’an kursuna gelmeyenlere tavsiyem, gelip görsünler ve Kur'an-ı öğrensinler” ifadelerini kullandı.

“Kur'an kursları bizi Kur'an'a bağlıyor”

Kur'an kursu keşke daha erken başlasaydı diyen Ferhat Siyah, Kur'an okuduğum için çok mutluyum. Burada hem Kur'an öğreniyoruz hem Peygamberimizin hayatını hem de namaz kılmayı öğreniyoruz.” dedi

Furkan Çiftçi, “Allah hocalarımızdan razı olsun bize dinimizi öğretiyorlar. Kur'an kursuna gelmeyen arkadaşlarımın da kursa gelmelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Hafızlığa çalıştığını söyleyen Mahmut Siyah ise,“Hocamızın yardımıyla Kur'an-ı ezberliyorum. Kur'an kursları bizi Kur'an'a bağlıyor. Keşke Kurs daha erken başlasaydı.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.