banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Kudüs Anneleri Platformu, Kudüs için 60. hafta bir araya geldiler

Şanlıurfalı kadınlardan oluşan Kudüs Anneleri Platformu üyeleri Dergah Cami Platosu’nda bir araya geldiler. Grup adına açıklama Av. Zehra Kazan,”60’ıncısını düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.”dedi.

“Geçtiğimiz hafta 10 Şubat itibariyle Cennetmekân Sultan II. Abdü’l-Hamîd-i Sânî Han’ın ebedi âleme irtihâlinin 101.sene-i devriyesini geride bırakmış olduk. Bu vesile ile Sultan II. Abdülhamid Han’ı hürmet, ta’zim, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz.”diyen Kazan, şunları kaydetti:”Cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ın davası ve emaneti olan Kudüs, Mescidi Aksa’ya en az Onun kadar sahip çıkmayı kendimize vazife edinmemiz gerektiğini yineliyoruz. İttihatçılar tarafından tahttan indirilen Sultan II. Abdülhamid Han,  Suriye’de yaşayan Şeyhi Mahmut Ebu Şamat’a gönderdiği mektupta, Filistin ve Kudüs’te Yahudilere yerleşim izni vermediği için indirildiğini belirtiyordu.

Sultan II. Abdülhamid Han, “Yahudilerin Filistin’e yerleşmesini kabul etmek dindaşlarımızın ölüm fermanını imzalamaktır” diyerek olacakları önceden görmüş, Kudüs ve çevresine özel önem vermiş, bölgede yabancılara toprak satışını engellemişti. Ne hazin ve acıdır ki tarih Koca Sultan II. Abdülhamid Han’ı haklı çıkarmış ve onun bu sözlerinin üzerinden tam 37 yıl sonra maalesef İsrail kurulmuştur. Filistin Dışişleri Bakanlığı yapmış Refik Şakir En-Nedşe de, “Sultan Abdülhamid, Filistin için tahtını kaybeden hükümdardır.” ifadesini kullanır. Bugün bile hâlen Filistinliler, Sultan II. Abdülhamid Han’ın ismini her zikrettiklerinde, sonunda radıyallahu anh (Allah ondan razı olsun) derler. Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 47.Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.

Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz.

Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. İslâm Âleminde ittihad ve vahdeti nasip eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! “

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.