banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası ilçe

Kremlin: Yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz

Türkiye-Rusya arasında yaşanan gerilimle ilgili Kremlin Sarayı’ndan yeni bir açıklama yapıldı.

Suriye sınırında Türkiye jetleri tarafından Rus savaş uçağının düşürülmesiyle tırmanan gerilimde, her an yeni açıklamalar yapılıyor. Kremlin’den yapılan son açıklamada, "Türkiye'ye karşı yaptırım uygulamayı düşünmüyoruz, gıda ithalatına ambargo uygulamayı planlamıyoruz. Türkiye'den uçağımızın düşürülmesiyle ilgili gerçekçi bir açıklama bekliyoruz." denildi.

Türkiye’den özür bekliyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaptığı son açıklamada, Türkiye’nin bilinçli şekilde gerilimi tırmandırdığını savunarak Türkiye’den özür beklediklerini söyledi.

Bu arada son gelen bilgilere göre, Rusya’nın Suriye’deki askeri üssüne yerden havaya güdümlü S-400 füzeleri yerleştirdiği belirtildi.

Öte yandan Türkiye’den Rusya’ya veya Rusya’dan Türkiye’ye sefer yapan uçaklardaki Türk yolcuların da havaalanlarında Rus yetkililer tarafından çeşitli engellemeler ve tacizlerle karşılaştıkları bildirildi.

Muhalif birlikler stratejik Kızıldağ tepesini ele geçirdi

Yaşanan krizin belki de merkezinde olan Suriye'nin Bayırbucak Türkmen bölgesinde süren çatışmalarda, Kızıldağ Tepesi’nin yeniden Esed rejiminin kontrolüne geçti. Edinilen bilgiye göre, iki gün önceki çatışmalarda Türkmenlerin eline geçen stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi, dün sabah saatlerinden itibaren bombardımana tutuldu. Suriye ordusu Rusların hava desteğiyle Türkmen Dağı bölgesine yönelik yoğun saldırılarının ardından Kızıldağ Tepesi’ni ele geçirdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.