banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Komşumuz Suriye'de gelinen nokta, yürekleri dağladı VİDEO

Şam'da aktivistlerin paylaştığı görüntülerde Suriyeli bir çocuk 9 kişilik ailesine ot götüremediği için gözyaşlarına boğuluyor.

Açlık ve yoksulluğun doruğa ulaştığı Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeyinde bulunan bir çocuk, gününbelli saatlerinde satışa sunulan ebegümeci otundansatın alıp ailesine götürmek üzere yola koyuldu.Ailesini doyurmak için alacağı yarım kilo ebegümeci otu için yeterli parası olmadığını anlayan çocuk büyük bir üzüntü yaşadı. Bir duvarın köşesine oturarak ağlamaya başlayan 13 yaşındaki Suriyeli çocuğun halini gören diğerleri ise çocuğu teselli etmek için yanına gidiyor.

Beşşar Esed yönetiminin abluka altına aldığı bölgelere gıda ve giyecek yardımı engellendiği için halk yavaş yavaş ölüme terk edilmiş durumda. Yiyecek olarak kedi ve köpek yiyecek düzeye gelen halk, hayvanların tükenmesiyle birlikte ota yöneldi. Şam'ın kuzeyinde belirli saatlerde satılan ebegümeci otu için uzun bir yol kat eden bu küçük çocuk, elindeki paranın yarım kilo ebegümecine yetmediğini anlayınca büyük üzüntü yaşadı.

Ailesinin doyması için sorumlu olduğunu söyleyen çocuk, açlık ve yoksulluktan bitkin bir hale gelmiş. Aylardır aynı kıyafeti giyerken, ailesi için tek umut kaynağı olmuş. Ancak kendisine verilen az miktarda para yarım kilo ebegümeci için çok yetersiz.

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.