banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kobanili mültecilerin dramı yürek dağlıyor

İŞİD ile YPG arasında arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak, Suruç'a sığınan Kobanili mültecilerin durumu içler acısı. Evini barkını bırakıp kaçtığını söyleyen mülteciler kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Suruç’a yerleşen mültecilerin boş dükkanlarda, ambarlarda ve cami avlularında kaldığı gözlenirken, hasta olanların ilaç ve banyo sıkıntısının da baş gösterdiği görüldü.

IŞİD güçlerinin köylerine girdiğini anlatan Ğelil Ferec, "DAİŞ köyümüze girince çocuklarımızı evimizi barkımızı bırakıp kaçmak zorunda kaldık. Binlerce vatandaşımız şuan sınırda hayvanları ve araçlarıyla beraber Türkiye’ye geçmek istiyor." dedi.

Bütün dünya liderlerine seslendiğini belirten Ferec, Kürtlerin bu zulüm altında kalmalarına seyirci kalınmaması gerektiğini söyledi.

Suruçlu vatandaşlarının kendilerine kucak açtıklarını belirten Ferec, kalacak yerlerinin cami olması nedeniyle yatak yorgan ve ilaç sıkıntısı yaşadıklarını aktardı.

Kobanili  Hedla isimli kadın ise, kimsenin yardımcı olmadığını sadece Suruçlu vatandaşların kucak açtığını söyleyerek, sınırda hayvanların aç ve susuz beklediğini kendilerinin de camilerde kalmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Ayla Pijan da, İŞİD’in köylerine kadar girdiğini söyleyerek, "IŞİD Bıranuse köyümüze kadar girdi bizde kaçmak zorunda kaldık. Camiye sığınmışız banyo yapacak yer yok suyumuz yok hasta olanlara ilaç yok çok sıkıntı çekiyoruz. Evimiz barkımız hep geride kaldı." şeklinde konuştu.

Lıtfiya Vahid isimli Kobani mülteci de şunları aktardı: "Çocuklarımızla beraber muhacir olduk geldik cami avlularında yataksız yorgansız yatıyoruz. Hastamız var felçli olanlar var ilaç yok yardımımıza koşan halimizi gören yok. Biz buraları tanımıyoruz bilmiyoruz yoksa hastamıza doktor çağırırdık. Yaralı olan hastamız var bütün dikişleri açılmış 7 gündür buradayız halimiz budur." diye konuştu.   (Osman Gülebak, Mehmet Aslan - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.