banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak

Kobanili mülteciler alınmaya başlandı

Suruç ilçesine bağlı Kendirci (Atmanek) köyünde bu sabah başlayan olaylar yer yer devam ediyor. Polis, HDP/DBP’li milletvekillerinin öncülüğünde birçok farklı ilden gelerek sınır boyunda toplanan gruba dağılmaları yönünde uyarılar yaptı.

Polis, yapılan uyarıların ardından dağılmayan gruba müdahale etti. Olayların büyümesi üzerine güvenlik güçlerinin olaylarda gerçek mermi kullandığı öne sürüldü. Müdahalenin başladığı saatlerde Kobani’ye giriş çıkışlar bir süreliğine durduruldu.

Güvenlik gerekçesiyle olayların yaşandığı bölgeye girişler yasaklandı. Sınırdan Kobani’ye geçişlerin yasaklanması hala devam ederken Kobani’den Türkiye’ye geçmek isteyen mülteciler içeri alınmaya başladı. Mürşitpınar sınır kapısından içeri alınan Kobanili mültecilerin kayıt altına alındıktan sonra toplu olarak bekletildikleri ifade edildi.

Müdahale sonrası gösteri yapan grup tel örgülerden uzaklaşırken sınıra yakın yerlerde toplanan gösterici grubun gergin bekleyişi devam ediyor. Olayların daha da büyüme ihtimalinin devam ettiği bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Birçok takviye ekibin olay bölgesine gönderildiği bildirildi.

Girişin yasaklandığı Kobani kentinde top seslerinin geldiği belirtildi. (Osman Gülebak, Mehmet Aslan, Ömer Taş-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.