banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Kobanili çocukların dilinden bayram

ŞANLIURFA - Kobani'de IŞİD ile YPG güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Kobanili çocuklar, bayramı bulundukları çadır kentte geçiriyor.

Bugün bayram olduğu için anne babasının bayramını kutlayarak ellerini öptüğünü söyleyen, Diyar Hacı Ali (12), “Biz dün anne-babam ve 4 kardeşimle sınırı geçerek Türkiye’ye geldik. Bütün eşyalarımızı, hayvanlarımız, arabamız ve elbiselerimiz Kobani’de kaldı. Bugün bayram olduğu için anne ve babamın ellerini öptüm bayramlarını kutladım. Kardeşlerimin de bayramını kutladım. Kobani'de olsaydım arkadaşlarımla birlikte komşularımızı gezer şeker toplardık.  Savaş biterse Kobani'ye döneceğiz." dedi.

Kobani’de bayram günleri mezarlık ziyareti yaptıktan sonra arkadaşlarıyla şeker topladığını belirten, Cangin Endevi (13), “Buraya 3 gün önce geldik. Bizim de her şeyimiz Kobani'de kaldı. Şuanda ailemle çadırda kalıyoruz. Kobani’de bayramlarda bayram namazı kılar,  mezarlık ziyareti yapar sonra da, arkadaşlarımla komşularımızı gezerek şeker toplar bayramlarını kutlardık. İnşallah bu savaş erken biter Kobani’ye tekrar döneriz." ifadelerini kullandı.   (Osman Gülebak, Mustafa Kaynak - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.