banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Kobani'deki çatışmalar bugün de sürdü

ŞANLIURFA - Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Peşmerge’nin Kobani’ye geçişinin ilk gününde IŞİD, sabahın erken saatlerinden itibaren Mürşitpınar sınır kapısına yoğun havan topu atışı yaptı. Yapılan saldırılardan dolayı Mürşitpınar sınır kapısı bölgesinde beyaz toz bulutu oluştu. Sınır kapısını kaybetmek istemeyen YPG ise elindeki silahlarla karşılık vermesi şiddetli çatışmalara sebep oluyor.



Sabah saatlerinde sınır kapısı bölgesinde yoğunlaşan çatışmalar öğle saatlerinden sonra kentin güney ve batısına kaydı. Yer silah seslerinin duyulduğu batı bölgesine havan topu mermilerinin düştüğü görüldü.
 


Kobani’ye geçerek  YPG’ye yardım etmesi düşünülen Peşmergelerin özellikle YPG’nin kontrolünde bulunan batı bölgesine yerleştirildiği belirtildi. Kobani’ye geçen Peşmerge YPG ile koordineli hareket edecek. Bölgeye yabancı olan Peşmerge’nin geçişin ilk gününde savaşma isteğinin YPG’nin nokta belirleme sebebiyle reddettiği ifade edilirken Peşmerge’nin ağır silahlarla saldıracağı noktaların belirlenmesi için de çalışmaların yapıldığı belirtildi.



Yüzlerce kişi Kobani mitingi yerine tepelere çıktı
Kobani’de şiddetli çatışmalar yaşanırken sınır bu tarafında ise HDP’liler Kobani’ye destek adı altında miting düzenledi. Kobani bahenesiyle kepenklerin tekrar kapatıldığı Suruç’ta esnaf yine işyerlerini açamadı. Defalarca basit bahanelerle kepenk kapatma eylemlerini doğru bulmayan Suruçlu esnaf ise saldırılara hedef olmamak için sessiz kalmayı tercih ediyor. Sınıra yakın miting düzenlenmesine rağmen yüzlerce kişinin miting yerine yüksek tepelere çıkarak çatışmaları izlediği görüldü.



Sınıra yakın bölgeye yoğun güvenlik önlemleri alındı
Mitingin düzenleneceği sınıra yakın köylere giden Mürşitpınar Mahallesi yolunda sıkı güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Atmanek köyüne yakın bir noktada duran güvenlik güçleri, güvenlik gerekçesiyle yolu trafiğe kapattı. Köy yollarının kapatılması üzerine birçok kişi tarlalardan geçerek sınıra yakın bölgedeki tepelere gelerek çatışmaları izledi. Tepede bulunanları tepeyi boşaltma yönünde uyaran güvenlik güçleri, daha sonra gruba müdahale etmeden ayrıldı. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.