banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Kobani'de sokak çatışmaları şiddetlendi

 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınırında bulunan Kobani’de bugün gün boyu sokak çatışmaları yaşandı. Kobani’nin iç kesimlerinde ilerleyişini sürdüren IŞİD, sabah saatlerinden itibaren Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yüklendi.

IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yakın bir yerde bombalı araç ile saldırı düzenlerken ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da saldırıdan sadece birkaç dakika sonra IŞİD mevzilerini bombaladı.

Tarafların birbirine havan topu atışı gerçekleştirirken, bölgeden yükselen yoğun duman Suruç sınırından da görüldü. Bu arada Suruçlular sınıra yakın tepelerde toplanarak çatışmaları izledikleri görüldü. Askerler ise güvenlik nedeniyle tepeleri boşalttı ve sınır hattındaki güvenlik önlemlerini artırdı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Suriye’nin Kobani ilçesine göndereceği Peşmerge güçlerinin araç konvoyunun ise Şanlıurfa’ya varmak üzere olduğu bildirildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.