banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Kobani'de çatışmalar sürüyor

Kobani’de IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar 35’inci gününde de devam ediyor. YPG’nin kontrolünde bulunan Mürşitpınar sınır kapısını ele geçirmek isteyen IŞİD, günlerdir havan toplarıyla saldırıyor. Son günlerde saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD’in  Mürşitpınar sınır kapısına çok yaklaştığı, YPG’nin de IŞİD’e ait birçok bomba yüklü aracı imha ettiği gelen bilgiler arasında.

Edinilen bilgilere göre IŞİD’in yoğun havan saldırıları sonucu çok sayıda havan topu mermisinin Türkiye tarafına düştüğü bildirildi. Dün Mürşitpınar sınır kapısına yoğun havan saldırısının ardından çok sayıda havan topu mermisi Türkiye tarafına düşmüştü. Özellikle 3. Hudut Tabur Komutanlığı askeri birliğine yakın, Kobani’ye hâkim tepede, üst düzey komutanların incelemelerde bulunduğu sırada söz konusu tepeye yakın bir yere havanların düşmesi hareketliğe sebep oldu.

TMO’da atılan havan topu mermilerinden etkilendi


Tepede bulunan askerler mevzilerine geçerken bazı askerlerin de havan topu mühimmatını taşıyarak havan topu mevzisine getirdiği,  bazı tankların ise 3. Hudut Taburuna bağlı askeri birlikten çıkarak hâkim tepelere mevzilendiği görüldü. Türkiye’nin sınırı ihlal eden havan toplarına karşılık verip vermediği ile ilgili bir açıklama yapılmazken Mürşitpınar mahallesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’de (TMO) son günlerde havan topu mermilerinden etkilendiği ve üzerindeki TMO yazısının silindiği görüldü.

Dün gece boyunca koalisyon uçaklarının Kobani’deki IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi. Bombardıman sınıra 10 kilometre uzaklıkta bulunan Suruç ilçesinde hissedildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre; dün akşam saatlerinde koalisyon uçaklarının Kobani kentinin batısında bulunan Çolbeg köyündeki IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi.

Öte yandan Kobani’nin batısında bulunan Mezre köyünde, YPG ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam ediyor. IŞİD’in günler önce kaybettiği Tılşeir tepesini de tekrar geri almak için YPG mevzilerine havan saldırısı düzenlediği bildirildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.