banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

Kobanide çatışmalar karşılıklı top atışlarına dönüştü

 Kobani’de çatışmaların devam ettiği 53’üncü günde Peşmergenin Kobani’ye ağır silahlarla geçmesinden sonra çatışmaların daha çok karşılıklı top atışlarına döndüğü görüldü.

Kobani’ye geçmesi durumunda çatışmalardaki dengeyi nasıl etkileyeceği merakla beklenen Peşmergenin savaşa katılmasıyla, YPG güçlerine yoğun havan topu atışları yapan IŞİD’in saldırılarının azaldığı görüldü. Bununla beraber IŞİD mevzilerinde ise herhangi bir değişik olmadığı bildiriliyor.

Kentin doğu bölgesini elinde bulunduran IŞİD’in, Peşmergenin ağır silahlarına hedef olmamak için daha dikkatli davranarak savunma pozisyonuna ağırlık verdiği belirtildi. IŞİD havan toplarıyla Mürşitpınar sınır kapısına saldırırken Peşmerge güçlerinin ise ağır silahlarla IŞİD elinde bulunan Miştenur tepesinin alt bölgelerine top atışı yaptığı görüldü.

Öğleden sonra sokak çatışmaları şiddetlenirken Türkiye tarafında çatışmaları izleyenlerden bazılarının YPG’lilere IŞİD’in mevzilerinin yerini bildirdiği görüldü. Kentin sınırına yakın bölgesinde bulunan evlerin çoğu yıkılırken çatışmalardan seken kurşunların Türkiye tarafına geçtiği görüldü.

Kentin batı bölgesini elinde bulunduran YPG güçleri, batı bölgesini kaybetmemek için mevzilerini güçlendirdi. Koalisyon uçaklarının bombalamasının ardından Tılşeir Tepesini ele geçiren YPG’nin söz konusu tepede mevzi kazdığı ve çadır kurduğu görüldü.

Ayrıca YPG’nin elinde bulunan Tılşeir tepesinin karşısında bulunan Boydi köyünde, sınıra yakın bölgede eylem yapan bir grup göstericiye müdahale edilirken kaçak yollardan sınırı geçmeye çalışan Kader Ortakaya’nın (28) açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.