banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Koalisyon uçakları IŞİD'i bombalamaya devam ediyor

 Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken koalisyon güçlerine ait uçaklar bu sabah da IŞİD’e ait birçok noktaya hava saldırısı düzenledi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kentin batı bölgesini bombalayan uçaklar, daha sonra kentin güney ve doğu bölgelerini de bombaladı. Yapılan bombardımanın ardından kentin üstünü beyaz dumanlar kaplarken bombardıman ara ara devam etti.

Kentin birçok yerinde çatışmalar devam ediyor
Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan sokak çatışmaları hala devam ederken IŞİD’in özellikle YPG’nin kullandığı Mürşitpınar sınır kapısına ağır silahlarla saldırdığı görüldü. Kentin birçok farklı noktasında duyulan silah sesleri IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalarını devam ettiğini gösterirken IŞİD’in kentin değişik noktasına havan topu mermileriyle saldırı düzenledi.

Koalisyon güçlerine ait uçaklar, sabah saat:07.00 civarında Kobani’nin batısında IŞİD’in elindeki Tılşeir köyünü bombaladı. Bombardımanda köyde bulunan IŞİD üyeleri hayatını kaybetti. Bombardımanın ardından köye gelen YPG güçleri, Tılşeir Tepesine YPG bayrağı dikti.

Türkiye’de bekletilen YPG’lilerden 64 kişi sınır dışı edildi
Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre; daha önce Türkiye’ye kaçan YPG’lilerden 64 kişinin dün gece saatlerinde Mürşitpınar sınır kapısından sınır dışı edildiği belirtildi. Kobani’ye geri gitmeyi istemeyen YPG’lilerin ise Suruç Kapaklı Spor Salonu’nda bekletildiği ifade edildi.

Kaçak geçişlere izin yok
Daha önce mültecilerin girişi için açılan Yumurtalık sınır kapısına yakın bölgelerden Kobani’ye kaçak yollardan giriş-çıkışların yapıldığı belirtildi. Kobani’ye kaçak yollardan girmeye çalışanları engellemek için askeri araçların sınıra yakın köylerde devriyelerini arttırdığı görüldü. (Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.