banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Kızılay Gazzede Su Kuyusu Açıyor

T ürk Kızılayı dört yıldır abluka altında yaşayan Gazze Şeridi'nde "Filistin halkının yaralarını sarma ve hayatı normale döndürme" programı kapsamında üç adet su kuyusu açıyor.

Türk Kızılayı'nın Filistin halkına insani yardımlarını kesintisiz bir şekilde sürdürdüğü bildirildi.

Türk Kızılayı'nın Gazze Şeridi'nde önemli projeleri üstlendiği ve bu projelerden birinin Siyonist ordunun geçen yıl Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta büyük ölçüde zarar gören su şebekesinin yüzde 80'inin tamir edilmesi projesi olduğu kaydedildi.

Türk Kızılay Derneği'nden bir yetkili, yakında altı projeyi tamamlamayı ve Gazze Şeridi'nin su altyapısını yenilemek amacıyla üç yeni su kuyusu daha açmayı planladıklarını söyledi.

Kızılay Derneği yetkilisi, su projelerinin 240 bin kişiye hizmet vereceğini bildirdi. Türk Kızılayı`ndan yapılan açıklamada, Gazze'de yaşanan insanlık dramının ardından büyük bir yardım kampanyası başlatıldığı, bölgeye yönelik insanı yardım çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği belirtildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada Kızılay'ın önemli projelere imza attığı kaydedilerek şu ifadelere yer verildi: "Bu projelerden biri de "İsrail" saldırıları sonucu büyük ölçüde zarar gören içme suyu ve atık su şebekelerinin onarılmasıdır. Filistin resmi makamları ile imzalanan anlaşmalar doğrultusunda Türk Kızılayı, su şebekesinin yüzde 80'inin yenilenmesini üstlendi. Su altyapısının yenilenebilmesi için Gazze'nin 6 farklı bölgesinde 6 proje planlandı. Yoğun bir çalışma döneminin ardından tamamlanan 3 su kuyusu, yerel yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılacağı bir tören ile hizmete açılacak. Türk Kızılayı'nın yerel makamlar ile işbirliği içerisinde tamamladığı kuyular sayesinde bölge halkı temiz içme suyuna kavuşacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.