banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Kırgızıstanda muhalefet iktidara el koydu

Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, ülkede çıkan olaylarda 40 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise 400'den fazla olduğunu açıkladığı saatlerde Devlet Başkanı Kurmanbek Bakıyev'in başkent Bişkek'i terk ettiğini ileri sürdü.

Muhalefet lideri Temir Sarıyev, Rusya'nın RIA haber ajansına yaptığı açıklamada, muhalefetin hükümet binasına girdiğini belirterek, Kırgızistan Başbakanı Daniyar Usenov'un bir istifa açıklaması imzaladığını ileri sürdü.

Kırgızistan'da muhalefet yanlıları, başkent Bişkek başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde hükümet karşıtı gösterilerini sürdürüyor. Göstericiler kamu binaları ile televizyon binalarını işgal ederken, devlet başkanlığı sarayı Beyaz Ev'i işgal etmek isteyen göstericilerin üzerine polis ateş açtı. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, olaylarda ölü sayısının 40 olduğunu, yaralı sayısının ise en az 400 olduğunu açıkladı. Kırgızistan ana muhalefet lideri, televizyondan yaptığı açıklamada ise ölü sayısının 100
olduğunu söyledi.


İHA'ya açıklamalarda bulunan bir bayan gösterici, ölü sayısının 100 olduğunu, ölenlerin çoğunun genç insanlar olduğunu ve ölenlerin arasında bir de gazetecinin bulunduğunu söyledi. Yerde duran kanlı bir ceketi işaret ederek kurşun deliğini gösteren bayan gösterici, en az 200 kişinin yaralandığını söyledi. 


Öte yandan, polisin açtığı ateş sonucu yaralanan bir gösterici, olay sırasında oradan geçmekte olduğu ve ne olduğunu anlayamadığını söyledi. Bacağına isabet eden kurşunla yaralanan gösterici, bacağında birden acı hissettiğini ve sekmeye başladığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.