banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kimse Yok Mu’dan Filipinler’e 1 milyon dolarlık acil yardım kararı

Filipinler’de bir insanlık dramı yaşanıyor

Ölü sayısının 10 bini aştığı tahmin edilen Filipinler’de taş üstünde taş kalmazken, hızı saatte yer yer 275 kilometreyi bulan rüzgarın oluşturduğu 15 metrelik dev dalgalar Filipinler’de kıyamet sahnelerini aratmadı. Binlerce binanın yerle bir olduğu, heyelan ve devrilen ağaçlar nedeniyle yolların kapandığı, havaalanlarının yıkıldığı ve 5 milyonu aşkın kişinin afetten 1. derecede etkilendiği Filipinler’de tam anlamıyla bir insanlık dramının yaşandığı belirtiliyor.

 

Dünyanın pek çok ülkesinden bölgeye ulaşan yardımlara rağmen afet bölgesinde insani yardıma olan ihtiyaç ciddiyetini koruyor. Temizlik ve hijyen şartlarının mümkün olmadığı bölgede insanlar, salgın hastalık riskiyle burun buruna yaşıyor. Sokaklarda yaşam mücadelesi veren afetzedelerin bulunabilen kargo uçaklarıyla bölgeden tahliye edildiği de gelen bilgiler arasında.

 

“Yardımlar yeterli gelmiyor”

Bölgede arama-kurtarma ve acil yardım faaliyetlerinde bulunan Kimse Yok Mu ASYA Arama Kurtarma Ekip Lideri İsmail Büyükay bölgenin son durumuna ilişkin şunları söyledi: “Filipinler’de durum gerçekten içler acısı. Yol kenarlarında cesetler var. Tayfundan geriye kalan mallar yağmalanıyor. İnsanlar çamurların ve balçıkların arasından yiyecek bulmaya çalışıyor. Bölgede yardım faaliyetlerine devam eden az sayıda yardım kuruluşundan bir tanesiyiz. Askeri helikopterler yardımıyla ulaşımın olmadığı bölgelerde 25 ton acil yardım malzemesi dağıttık. Yardımlar yeterli gelmiyor maalesef. Yönetimimiz 1 milyon dolarlık acil yardım kararı daha aldı. Tüm yardım malzemelerini Filipinler çevresinden tedarik ederek en kısa süre de dağıtıma başlayacağız.”

 

Büyükay ayrıca, bölgede öncelikli olarak gıda, temizlik(hijyen) su, ilaç ve çadır gibi malzemelere acilen duyulduğunu ifadelerine ekledi.

Cingöz: “1 milyon dolarlık acil yardım kararı aldık”

Konuyla ilgili açıklama yapan Kimse Yok Mu Genel Başkanı İsmail Cingöz ise, “ Arama- kurtarma ekibimiz ASYA, afet bölgesinde. Ekibimiz, BM, Kızılay, Afad, Tika ve yerel yetkililerle iş birliği ve uyum içinde bölgede yardım faaliyetlerini sürdürüyor. İlk incelemelerin ardından afet bölgesinde 25 tonluk bir yardım malzemesi dağıttık. Şimdi, ihtiyaçlar doğrultusunda 1 milyon dolarlık bir acil yardım kararı daha aldık. Hamiyyetperver milletimizin detekleri sürdükçe yardımlarımız katlanarak artacaktır. İleriki günlerde ASYA ekibimizin sayısını  artırmak için de çalışmalar yapıyoruz. Zorda kalmış bir millete yardım eli uzatmak bir insanlık vazifesidir. Herkesi bu felaket karşısında duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.

Yardımseverler nasıl bağış yapabilir?

Filipinler’de devam eden yardım çalışmalarına destek vermek isteyen yardımseverler FİLİPİNLER yazıp 5777’ye SMS gönderebilir yahut www.kimseyokmu.org adresinden online bağış yapabilirler. Kampanya hakkında detaylı bilgi almak isteyenler 444 4 593 numaraları hatlardan Kimse Yok Mu Çağrı Merkezi’ne ulaşabilirler.

 

Filipinler hakkında detaylı bilgi almak için bölgede bulunan Kimse Yok Mu ASYA Arama Kurtarma ekip lideri İsmail Büyükay ile telefon bağlantısı yapmak isteyenler aşağıdaki iletişim numaralarından bizimle iletişime geçebilirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.