banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Kimse Yok mu, Pakistana yardım bekliyor

Pakistan’ın gözü, kulağı sizde

Kimse Yok Mu Derneği Pakistan’a yardım kampanyasını süratle sürdürüyor. Selzedelerin yaralarını sarmak için ülke genelinde geniş bir çalışma sergileyen Kimse yok mu derneği, hayırseverlere ‘Pakistan’ın umudu sizsiniz’ çağrısında bulundu. verilen bağışların vergiden de düşürülebileceğini hatırlatan dernek, nakdi ve ayni yardım kampanyasına yoğun ilginin olduğunu belirtti.

Kimse Yok Mu Derneğimizin başlatmış olduğu Pakistan Kampanyasına Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa şubesi de katkıda bulundu. Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Müslüm Halhallı bugüne kadar dernek olarak 75 bin lira civarında nakit yardımda bulunduğunu açıkladı. Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şubesi olarak Pakistan’a en az 100 bin lira nakit para göndermeyi hedeflediğini belirten Halhallı, nakit yardımın yanında ayni yardımlarda da bulunduklarını ve bu noktada çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Halhallı, Kimse Yok Mu derneği Şanlıurfa şubesi olarak Pakistan vefa treniyle yaklaşık 10 ton kuru gıda gönderildiğini söyledi. Yardım eden hayırseverlere teşekkürlerini sunan Halhallı, Pakistan’a yardım kervanına duyarlı hayırseverlerin yardımlarını beklediğini kaydetti.

Birçok ürünü Pakistan’a ulaştırma şansının olduğunu vurgulayan derneğin Şanlıurfa Şabe Başkanı Halhallı, yiyecek (Bebekler için süt tozu, bisküvi. Yağ, şeker, konserve, helva, reçel, çay) Ayakkabı, battaniye, halı, yatak ve nevresim, giyim, oyuncak, İlaç (Kolera ve bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu ilaçlar, antibiyotik, serum, bağırsak antiseptikleri, çocuklar için pişik kremi) Temizlik malzemeleri (Sabun, çamaşır ve bulaşık deterjanları, su arıtma cihazları ve su temizleme tabletleri, bebek bezi, kadın pedi, el havluları, diş fırçası ve macunu gibi ürünleri ulaştırabileceğini ifade etti.

 

Bağışlar Gider Gösterilip Vergiden Düşürülebilir

Kamu Yararı Statüsüne sahip olan Kimse Yok Mu Derneğine yapılan gıda, temizlik ürünleri ve giyim yardımlarının tamamı Maliye Bakanlığının kararıyla gider olarak gösterilip vergiden düşürülebiliyor. Yapılacak bağışların faturalandırılması gerekiyor.

 

Kimse yok mu derneği iyilik yolunda Ramazan’da Fakirin yüzünü Güldürdü.

Kimse yok mu derneği Şanlıurfa şubesi ramazanda yaklaşık bin beşyüz kişiyi giydirdi ve bayramlık dağıttı. Gıda Kumanya paketi olarak hedeflediği iki bin Aileye Gıda Kumanyası, Bayramlık ve ihtiyaçlara göre Giyim, Ev eşyası , Halı, Temizlik paketi ve Fakirlerimiz sofralarında etli yemek olsun diye Paket Et dağıtımını gerçekleştiriyor.

Kimse yok mu derneği Şanlıurfa şube müdürü Mustafa Uslu açıklamalarında Ramazanda fakirlerin yüzünü güldürmek için yoğun bir mesai harcadıklarını ve Dağıtıma devam ettiklerini anlattı. Ramazanda yaklaşık bin beş yüz kişiyi giydirdiğini ve bayramlık dağıtıldığını, iki bin aileye ise gıda kumanyasının dağıtıldığını hatırlatan Uslu, hayırseverlerin ramazanda gösterdikleri hassasiyeti ramazandan sonrada göstermelerini istedi.

Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şube Müdürü Uslu “Ramazanda Fakirlerimize Gıda Kumanyası, Bayramlık ve ihtiyaclara göre giyim, Ev eşyası, Halı, temizlik paketi ve Ramazanda fakirlerimiz sofralarında etli yemekte olsun diye, Adak, Nafile gibi kurbanlıklardan oluşturulmuş paket et dağıtarak fakirlerimizin yüzünü güldürmek için ellerimizdeki imkanları sonuna kadar kullandık. Bu dağıtım Ramazandan sonrada Devam edeceğiz. Bunun yanında Genel merkezimizin başlatmış olduğu Pakistan Kampanyası devam etmektedir ve Destekleri için dernek başkanımıza, yönetim kurulumuza, fedakâr Anadolu halkımıza, tüm hayırseverlere teşekkür ederim. Pakistan Vefa treniyle Kuru gıda, ilaç, Giyim ve ayakkabıdan oluşan malzeme gönderiyoruz. Pakistan’ın gözü, kulağı sizde. ” dedi.

Mağdurlara yönelik yapılan yardımları ramazanla sınırlamadığını kaydeden Uslu,mağdurlara yönelik yeni projelerinin olduğunu belirterek, “Dört gencimizi evlendirme projemiz var, Onarılmaya ihtiyacı olan mağdur evlerinin onarılması, Üniversiteyi kazanan en az on öğrencimize burs vererek eğitimine katkı sağlamak gibi projelerimiz var, hayırseverlerin katkılarını bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Pakistan Sel Kampanyasına Nasıl Yardım Edebilirsiniz?

Müdür Uslu, hayırseverlerin bağış yapmaları için birçok olanağında geliştirildiğini belirterek yardımseverlerin şu bağış önerilerinde bulundu:

Online Bağış : www.kimseyokmu.org.tr  adresinden kredi kartınızla, sitedeki “Pakistan Sel” kampanyasına online bağış yapabilirsiniz.

Havale/EFT: Sitedeki yurtdışı banka hesaplarımıza, açıklama alanına “Pakistan Sel” yazarak EFT/Havale göndererek bağışta bulunabilirsiniz.

Tahsilat ekranlı bankalardan Kimse Yok Mu Derneğinin ismini vererek Pakistan için bağış yapabilirsiniz.

Tahsilat Ekranlı Bankalar;

Akbank

Albaraka Türk

Bankasya

Garanti Bankası

Halkbank

Kuveyt Türk

Türkiye Finans

Ziraat Bankası

PTT: 88 5777 numaralı posta çeki hesabına Pakistan için para yatırabilirsiniz.

SMS: Turkcell, Vodafone ve Avea tüm hatlardan “pakistan” yazıp 5777 SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz

Telefon:

Ayrıntılı bilgi için 44 44 593 (KYD) numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Kamu Yararı Statüsüne sahip olan Kimse Yok Mu Derneğine yapılan gıda, temizlik ürünleri ve giyim yardımlarının tamamı Maliye Bakanlığının 21. 03.2004 tarihli kararıyla gider olarak gösterilip vergiden düşürülebiliyor.

Kimse Yok Mu Derneği, Tel: 44 44 593 , www.kimseyokmu.org.t

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.