banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Kilisede cemaate Kuran okudu

Suudi genç, kilisede yüksek sesle okuduğu Kuran-ı Kerimle Amerikada günün konusu oldu. Kilisede bulunanlara Kuran-ı Kerimin Meryem suresini okuyan Müslüman genç, akabinde soru yağmuruna maruz kaldı.

ABDde düzenlenen Dünya Adalet Festivaline Müslüman bir genç damga vurdu. ABDde günün konusu olan olay, Kuran yakma girişimiyle Müslümanları ayağa kaldıran Papaz Jonese tepki olarak gerçekleşti.

Arabistanlı genç Ahmet Cafer, Papaz Jonesin Kuran yakma girişimine karşı yaptığı bu eylemin aynı zamanda İslamın daha iyi anlaşılması için de iyi bir fırsat olduğunu belirtti. ABDde günün konusu haline gelen olayda Kilisede basın mensuplarının, birçok dinden ve ırktan insanın bulunduğu ortamda güzel sesiyle okuduğu Kuran surelerinin anlamını açıklayan Ahmet, kendisine yöneltilen sorulara da açıklık getirdi.

Suudi Arabistan vatandaşı yüksek lisans öğrencisi Ahmet Cafer, Amerikada bir kilisede Meryem Suresini okuyup açıklamasını yaptı. Kilisede bulunan Amerikalılar ise Kuran tilavetini dinleyerek okunan sure ve İslamiyet hakkında sorular sordu.

Öğrenci Ahmet Cafer yaptığı açıklamada, “Bu gibi çalışmalar Amerikada İslamın yayılmasında büyük katkı sağlıyor. Biz tek bir dünyada yaşıyoruz. Elbette farklı dinler, kültürler, bakış açıkları ve farklı fikirler olacaktır.” dedi.

Dünya Adalet Festivali (World Justice Festival) nedir?
Dünya Adalet Festivali, dünyada meydana gelen çoçuk ölümleri, savaşlar ve hayvanlara yapılan işkenceleri önlemek amacıyla kurulmuş olan bir örgüt. Örgüt üyeleri, her yıl Kasım aylarında dünya çapında festival düzenleyerek, insanlık dışı ve adaletsiz uygulamaları gündeme getirip protesto ediyorlar.




Meryem Suresinin 16. ayetinden başlayan Cafer, 30. ayete kadar devam ediyor. İşte o ayetlerin meali:

16 - (Ey Muhammed!) Kurandaki Meryem kıssasını da an (insanlara anlat). Hani o, ailesinden ayrılarak (evinin veya mescidin) doğu tarafında bir yere çekilmişti.

17 - Sonra ailesiyle kendisi arasına bir perde koymuştu. Biz ona meleğimiz (Cebrail)i gönderdik de ona tam bir insan şeklinde göründü.

18 - Meryem: Ben senden Rahman (olan Allah) a sığınırım. Eğer Allahdan korkuyorsan (dokunma bana) dedi.

19 - Melek: Ben, sana temiz bir oğlan bağışlamak için, Rabbinin gönderdiği bir elçiyim dedi.

20 - Meryem: Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır. Ben iffetsiz de değilim dedi.

21 - Melek: Bu, dediğin gibidir. Ancak Rabbin buyurdu ki: Bu (babasız çocuk vermek), bana pek kolaydır. Hem biz onu nezdimizden insanlara bir mucize ve rahmet kılacağız. Hem, bu önceden (ezelde) kararlaştırılmış bir iştir. dedi.

22 - Nihayet (Allahın emri gerçekleşti) Meryem İsaya gebe kaldı ve o haliyle uzak bir yere çekildi.

23 - Sonra doğum sancısı onu bir hurma dalına tutunup dayanmaya zorladı. Keşke bundan önce ölseydim de unutulup gitseydim dedi.

24 - Melek, Meryeme, aşağı tarafından şöyle seslendi. Sakın üzülme, Rabbin alt tarafında bir ırmak akıttı.

25 - Hurma dalını kendine doğru silkele, üzerine devşirilmiş taze hurmalar dökülsün. 26 - Ye, iç, gözün aydın olsun. Eğer insanlardan birini görürsen, ben Rahman (olan Allah)a bir oruç (susmak) adadım. Onun için bugün hiçbir kimseyle konuşmayacağım de.

27 - Sonra Meryem onu (İsayı) yüklenerek kavmine getirdi. Onlar (hayretler içinde şöyle) dediler: Ey Meryem! doğrusu sen görülmemiş bir şey yaptın.

28 - Ey Harunun kızkardeşi! Senin baban kötü bir adam değildi, annen de iffetsiz bir kadın değildi.

29 - Bunun üzerine Meryem çocuğu gösterdi. Onlar; Biz beşikteki bir çocukla nasıl konuşuruz? dediler.

30 - (Allahın bir mucizesi olarak İsa şöyle) dedi: Şüphesiz ben Allahın kuluyum. O bana kitab verdi ve beni bir peygamber yaptı.

on5yirmi5.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.