banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Hicri Muharrem ayı ve Aşure günü dolayısıyla Yakubiye Eğitim ve Kültür Dermeği (Yakubiye Der)  tarafından aşure etkinliği düzenlendi. Programda Kerbela olayını ve önemini anlatan ilahiler seslendirildi. Gelen misafirlere tatlı ikram edildi.

Programda konuşan Sinan Ünel, Muharrem ayının, Hz. Hüseyin’in anlaşılması için bir fırsat olduğunu belirterek, Hz Hüseyin’in adım adım Kerbela’ya gittiği gibi, Müslümanların da yüreklerinin, Kerbela meydanına doğru gitmesi ve davasını anlayıp sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 

Müslümanların Kerbela olayını geçmişte yaşanmış dramatik bir olay gibi anlatılması  nedeniyle, ne Hz. Hüseyin’in, ne de uğrunda can verdiği davasının anlaşılamadığını ifade eden Ünel, “Hz. Hüseyin Kerbela’da, nesilden nesile anlatılsın diye kıyam etmemiş. Hz. Hüseyin, Yezid gibi insanların Müslümanların başında emir olmayı istemediği için ve Müslümanların zulme baş eğmemesi gerektiğini göstermek için, o meydanda canını vermiştir. Bugün bize düşen, Hz. Hüseyin’i ve davasını hakkıyla anlayıp, ondan kendimize pay çıkarmaktır” dedi.
 

"Hz. Zeynep asla Yezid’in karşısında ne en ufak bir burukluk yaşamadı"


Muharrem ayında Kerbela olayı  anılırken,  Hz. Hüseyin’in kız kardeşi Hz. Zeynep’in unutulmaması gerektiğini ifade eden Ünel,  “Hz. Zeynep Yezid’in karşısına getirildiğinde, Yezid’in, elindeki Hz. Hüseyin’in kafasını göstererek, ‘Eğer bana biat etseydiniz, bugün bunlar yaşanmazdı’ dediğinde, Hz. Zeynep, sırf Yezid ve yandaşları sevinmesin diye en ufak bir serzenişte bulunmadı. Ve ona şu cevabı verdi:  ‘Ey Yezid, sen zafer kazandığını mı zannediyorsun. Ehli Beyt kadınlarını diyardan diyara sürükleyerek, bir başarı mı kazandığını zannediyorsun.  Ey Yezid, Allah’ın sana azap ettiği gün, bizim gülüşümüz, bugün senin bize olan gülüşünden daha çok olacaktır’ Hz. Zeynep, asla Yezid’in karşısında, ne en ufak bir burukluk yaşamış, ne de bir damla gözyaşı dökmüştür” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.