banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

karpuz festivali düzenlenecek

Diyarbakır kültür ve karpuzunu tanıtmak amacıyla Diyarbakır Valiliği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından 24 ile 26 Eylül tarihleri arasında karpuz festivali düzenlenecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, çeşitli STK temsilcileri ve halktan misafirlerin de katılacağı festivalde, Diyarbakır karpuz çeşitleri katılımcılara tanıtılacak.

Festival kapsamında düzenlenecek karpuz yarışmasında, yarışmaya katılan bütün karpuz üreticilerine derecelerine göre para ödülü verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, festivalin içeriği ve amacı ile ilgili yaptığı açıklamada, Diyarbakır kültürünü ve Diyarbakır karpuzunu tanıtmak amacıyla bu tür festivaller düzenlediklerini belirtti.

“Diyarbakır dendiğinde akla gelen değerlerden bir tanesi karpuzdur”

Diyarbakır karpuzunun Diyarbakır ile özdeşleşmiş bir ürün olduğunu aktaran Atalar, “Diyarbakır dendiğinde akla gelen değerlerden bir tanesi karpuzdur. Diyarbakır karpuzunu tanıtmak ve Diyarbakır kültürünü yaşatmak üzere festivaller düzenliyoruz. Diyarbakır’da karpuz çeşitlerinden sürme başta olmak üzere pembe ve feri çeşitleri de yetiştiriliyor. Yarışmalara ağırlıklı olarak sürme karpuz çeşidi katılacaktır. Çünkü karpuzlardan en büyük olma özelliğine sahip olan çeşit, sürme çeşididir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.