banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik kasap Nazlı Kurt

Karaatlı; Facia bizde de yaşanabilir

Kaçak unlu mamullerin birer tehlike olduğuna dikkat çeken Başkan Karaatlı; “Bina altındaki döner fırınlı(buharlı) matador kaçak unlu mamul işletmelerinin sayısı halen hızla artmakta ve hiçbir şekilde önlem alınmamaktadır” dedi.

Karaatlı açıklamasında; “Cuma günü Denizli ilimizde bir Unlu mamul İşletmesinde oluşan patlama sonucunda 1 kişi öldü 3’ü ağır olmak üzere 36 kişi yaralandı. Bu patlama sonucunda vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diler, yaralılara da acil şifalar dileriz. Bu olaya ilişkin Şanlıurfa Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak “Başta ilimiz olmak üzere diğer bütün illerde bu ve benzeri birçok olay yaşanabileceğini, 18 Kasım 2011 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklamamızda bina altlarında yapılan unlu mamullerin birer canlı bomba olduğunu belirtmiştik. (‘Bina altındaki fırınlar canlı bomba gibi’ başlıklı uyarımız medyada yer aldı)  ilimizde de aynı durum bir kez meydana geldi. Fakat oluşan patlama küçük çaplı olduğu için unlu mamul işletmesinin üst katında bulunan dairenin mutfak bölümü işletmenin içine çökmüştü. Bu olayda patlama anında üst kattaki daire sakinlerinin evde olmadığından can kaybı yaşanmadığı için olayın hassasiyetinin farkına varılmadı. Yaşanılan patlama daha da büyük olabilirdi. Ama günümüze kadar hiçbir önlem alınmadı. Bu gibi kaçak işletmelerin önünü almak için illa ki can kaybı mı yaşanması gerekiyor. Bizler Oda olarak gerek basın’a gerekse bu konuyla yetkili kurumlara bu ve benzeri olayların yaşanmaması için gereken bilgileri vermiştik. Özellikle bina altındaki döner fırınlı(buharlı) matador kaçak unlu mamul işletmelerinin sayısı halen hızla artmakta ve hiçbir şekilde önlem alınmamaktadır. Oysa tehlike arz etmeyen modern, daha sağlıklı taş ocaklı fırınlar tercih edilse herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Ancak bizler insan sağlığından önce kolaya ve ucuza kaçtığımız için böyle fırın ve ocakları tercih ediyoruz. Bu gibi işletmelerin üzerinde oturan vatandaşlarımız en az 200 bin TL ödeyerek almış oldukları dairelerin ailelerini barındırmak için değil yaşam tehlikesi satın aldıklarının bilincinde olmalıdırlar. Geçmiş Belediyelerimiz  gereken hassasiyeti göstermeyip yaşanacak olan bu tür olaylara davetiye çıkarma zemini oluşturduklarından bu memleket onları kabullenmedi ve gönderdi. Yeni gelen Belediye Başkanlarımız bu konuya duyarlılık göstermezse küçük çaplı da olsa bir Soma faciası yaşanması kuvvetle muhtemeldir.

Eğer  Şanlıurfa dahil veya herhangi bir ilimizde bu ve benzeri bir olay daha yaşanırsa hesabını kimden soracağız?, Ölen veya yaralanan vatandaşlarımızın haklarını  kimden alacağız?, Yasalara aykırı olarak bina altlarında faaliyet gösteren kaçak unlu mamul işletmelerine müsamaha gösteren Belediyeler bu işin altından nasıl kalkacak ?

Bu ve benzeri olayların yaşanmaması için Belediye Başkanlarımızdan yasanın uygulanmasının sağlanmasını, sağlayamazsa elimizi Allah’a açıp dua etmekten başka çaremiz olmadığını belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.