banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Kapalı olan Aile Sağlık Merkezi halkı mağdur ediyor



Haliliye ilçesine bağlı Konuklu mahallesinde bulunan 24 nolu Aile Sağlık Merkezinin çoğu zaman kapalı olması mahalle sakinlerini mağdur ediyor. Şehre yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan mahallenin Aile Sağlık Merkezinde görev yapan doktorun çoğu zaman izinli olmasıyla beraber aynı yerde görevli sağlık memurunun da göreve gelmemesi hastası olanları mağdur ediyor.

Çocuklarına iğne vurmak için 5 kilometre uzaklıkta bulunan şehre gitmek zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, defalarca Sağlık Bakanlığı ile Halk Sağlığı Müdürlüğünü aradıkları halde aynı sorunun devam ettiğini söyledi.

“Defalarca Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğüne şikâyetimizi bildirdik ama sonuç yok”

Aile sağlık merkezi ile yaşadığı sıkıntıları anlatan Osman Gülebak, “Aile Sağlık Merkezi çoğu zaman kapalı ve sağlık hizmetlerinden faydalanamıyoruz. Bizlerde orada ikamet ediyoruz. Kendi çocuklarımızı iğne vurmak amacıyla sağlık merkezine gittiğimiz zaman, orada çalışan doktor ve hemşireyi bulamıyoruz. Bundan dolayı biz Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğüne şikâyetimizi bildirdik. Halk Sağlığı Müdürlüğü, bu konu ile ilgili takip ve gerekli işlemleri yapılacağını söyledi. Ondan sonra tekrar Aile Sağlık Merkezine çocuğumuzu götürdük ve maalesef yine kapalı olduğunu gördük.” dedi.

Biri kalkıp tepki gösterse ‘Sağlıkta şiddet, sağlıkçılar darp ediliyor’ denilecek

Defalarca Halk Sağlığı Müdürlüğünü aradığını söyleyen Gülebak, “ Şimdi akla şu soru geliyor. Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Sağlık Merkezlerini denetleyemiyor mu? Tüm şikâyetlere rağmen orada halkın vergisiyle maaş alan görevliler çalışması gerektiği saate çalışmıyorlar. Herkes kendi vazifesini yapmalıdır. Şimdi biri çıkıp bu duruma tepki gösterse sonra şunu diyecekler ‘Sağlıkta şiddet, doktorlar darp ediliyor’.

Ama biri çıkıp bu sorunu çözmeye çalışmıyor. Ayrıca orada çalışan sağlık görevlisi maalesef halka çok kötü bir şekilde davranıyor. Oraya hastalarını götüren vatandaşa tepeden bakıyorlar. Onlarla alay ediyorlar, orası bir sağlık merkezidir. Bu şekilde halka davranmalarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Orada çalışan insanlar görevlerini yapsınlar görevini yapmayan halka tepeden bakan insanların derhal görevden alınmasını ve gerekli uyarıların yapılmasını istiyoruz. Ve bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” dedi     

“Bir iğne için çocuğumuzu şehre götürüyoruz”

Doktorun verdiği iğneleri yaptırmak için gittiği Aile sağlık Merkezinin kapalı olmasına tepki gösteren Mehmet Demir ise “Doktorun verdiği iğneleri çocuğuma yaptıramıyorum. Defalarca Aile Sağlık Merkezine gittim, kapalıydı. Durumu Halk sağlığı Müdürlüğüne bildirdim. ‘En kısa sürede size geri dönülecek’ dediler. Fakat defalarca gittik olmadı çok mağdur olduk. Çocuklarımızı en ufak bir rahatsızlığında şehre getirmek zorunda kalıyoruz. Oysa orada bir sağlık ocağı yapılmış, oraya doktor verilmiş, hemşire verilmiş ama şu anda arada hiçbir çalışan yoktur. “ diye konuştu.

Defalarca Sağlık Bakanlığını aradım ama hala dönmediler

Görevlilerin gelen hastalara çok kötü davrandığını ileri süren Demir,  “ Görevliler, şikayet ettiğimiz için bize çok kötü davranıyorlar. Şunu söylüyorlar: ‘Biz işimizi yapmıyormuşuz gibi neden şikâyet ediyorsunuz. Burada bir tek siz mi varsınız farklı yerlere gidiyoruz.’ Ayrıca Sağlık Bakanlığını aradım bana dediler ki: ‘Şu anda orada olmaları gerekiyor. Siz orada mısınız?’ ben de evet kapının önündeyim ama kapalı kimse yok dedim. Bir hafta boyunca sürekli gittik ama kapalıydı. Tekrar Sağlık Bakanlığını aradım ‘Gerekli işlemleri yapıp size döneceğiz’ dediler. Fakat hiç dönmediler” dedi. (Mustafa Gül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.