banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

KAOSA HAYIR KARDEŞLİĞE EVET

Şanlıurfa Sivil toplum Kuruluşları insani yardım platfornu öncülüğünde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan bir çok STK temsilcisi son günlerde yaşanan olaylara ilişkin ortak basın açıklaması yaptılar.

Yapılanların vandalizim olduğunu belirtilidği açıklamada, Hiçbir gerekçe bu yıkıcı ve yakıcı eylemleri masum gösteremeyeceğini söylediler.

Açıklamada şötyle denildi; “Yapılan bu anarşist saldırıları insani ve İslami vazifemiz olarak kabul edilmez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.Bazı siyasi partiler bu tavrıyla yılların emeği ile oluşan çözüm sürecine suikast düzenleyerek kendi siyasi geleceğini intihara sürüklemiştir” 


STK’lar, açıklamalarında hükümete seslenerek “Hükümetin ve kolluk kuvvetlerinin gerekli hassasiyeti göstermelerini ve ülkeyi kaosa çevirecek girişimlere de fırsat vermemesini bekliyoruz” çağrısında bulundular.

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMANIN TAM METNİ

Son günlerde İŞİDİN Kobani’ye saldırısını bahane ederek kendi ülkesini Kobani’ye çevirmeye çalışanlara sesleniyoruz.

Bizler sivil toplum örgütlerinin temsilcileri olarak, insanların rengine, diline, ırkına göre hiç bir ayrım yapmadan, insan erdemliliğini ve onurunu esas alarak bu basın açıklamasını yapıyoruz. Bu topraklarda yaşayan kıymetli Türk Kürt ve Arap kardeşlerimiz;

IŞİD terörüne karşı sağduyulu her vatandaşın tepki göstermesi doğal ve demokratik bir haktır. Nitekim bizlerde bu meydanlarda Rojava, Filistin, Mısır, Arakan ve Suriye için basın açıklamaları ve yürüyüşler yaptık. Ancak gençleri sokaklara salıp, yakıp yıkarak, insanların canına kast ederek gasp ve talan ederek tepki göstermenin asla kabul edilemez insanlık dışı bir yöntem olarak görüyoruz. Hiçbir gerekçe bu eylemleri masum gösteremez.

Ülkemizin içersinde bulunduğu bu hassas dönemde bazı siyasi parti yöneticilerinin ülkeyi kaosa sürükleyen açıklamaları halkı sokağa dökme çağrıları, genelde ülke çapında özelde doğu ve güneydoğuda kaos ve savaştan başka bir şey getirmemiştir. Yapılan bu anarşist saldırıları insani ve İslami vazifemiz olarak kabul edilmez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.  Bazı siyasi partiler bu tavrıyla, yılların emeği ile oluşan çözüm sürecine suikast düzenleyerek kendi siyasi geleceğini intihara sürüklemiştir.

Bizler;  Kürtler adına kendini karar mercii sananların, kendi coğrafyasında kaos ve anarşi oluşturmasını İslam adına hareket ettiğini söyleyen İşidin Ortadoğu coğrafyasındaki tavrından çok farklı bulmuyoruz.  Daha önce Kobani’de mazlum halka yapılan İşid zülmünü kınayan biz Urfa STK’lar Platformu olarak bu gün Türkiye’de halka esnafa okullarımıza camilerimize ve hususen İslami STK merkezlerine ve üyelerine yapılan menfur saldırıları, şiddetle kınıyor ve bu saldırılar neticesinde yaşamını kaybeden masum kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.

Kimsenin barış sürecini kesintiye uğratma ve başkalarının çocuklarının ölümü üzerinde siyasi rant sağlamaya hakkı yoktur. Bu süreçte sağduyumuzu korumaya devam etme gayreti içersinde olacağımızı ve halkımızın da aynı sağduyuyu göstereceğine inandığımızı ifade etmek istiyoruz. Ancak çok iyi bilinmelidir ki içimizdeki barış ve kardeşlik arzusu ne kadar güçlüyse, haksızlığa ve zulme karşı durma irademizde o kadar güçlü olacaktır.

Vandalizm’le anarşizmle bir yere ulaşacağını sananlar iyi bilsinler ki otobüs yakmakla marketlere saldırmakla sivil halka zarar vermekle Kobani’yi kurtaramayız. Ancak ve ancak kendi geleceğimize zarar verebiliriz. İşte sonuç Ortada; Her yer karanlık, her yer kargaşa, oyun içinde oyun, yeni figüranlar kürtler, ağıtlar ise kürtçe yakılıyor. Allah aşkına bunun neresi destek kime ve neye karşı direniş dünya tarihinde kendi halkına karşı hiçbir direniş başarıya ulaşmamıştır.

Akan kardeşkanın durdurulması adına başlatılan barış görüşmelerini kendileri için fırsata çevirmeye çalışan Vandallara karşı Hükümetin ve kolluk kuvvetlerinin gerekli hassasiyeti göstermelerini ve Ülkeyi kaosa çevirecek girişimlere de fırsat vermemesini bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.