banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kampta eğitim gören Suriyeli öğrenciler ünevirsite kazandı

ŞANLIURFA-Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınarak ilçedeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde kalan okul çağındaki Suriyeliler, ilk, orta ve lise eğitimlerini kamp içerisindeki okullarda sürdürüyor. Türkiye'de devam ettikleri eğitimle liseyi bitiren Türkçe eğitimi alarak muafiyet sınavı kazanan öğrenciler ise Türkiye'deki yabancı öğrenciler için kontenjan ayıran üniversitelerde eğitimlerini sürdürebiliyor.

Suriyeli 12 Üniversiteli genç, Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç ile birlikte Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’ ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Eyüp Fırat eğitimin önemine vurgu yaparak,"Sizler ülkenizdeki olaylar nedeniyle şuan misafirimizsiniz. Vatanınızdan uzakta da olsa eğitime devam etme isteğiniz bizleri sevindiriyor. İnşallah bu eğitim fırsatlarını iyi değerlendirip, başarılı bir üniversite hayatı geçirirsiniz. Hem Türkiye'ye, hem de kendi ülkenize hayırlı işler yapmanızı diliyoruz" dedi.

Kaymakam Fırat, Üniversite öğrencilerine nasihatlerde bulunup, çeşitli hediyeler verdikten sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.    (İbrahim Yılmaz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.