banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş Rafael Camilerimiz kiliseleri andırıyor

Kahramanları on binler karşıladı

Türk gönüllüler 3 uçakla İstanbul'a gelirken, 20 yaralı Ankara'da tedavi altına alındı

Gazze'ye yardım filosuna baskın yapan İsrail gözaltına aldığı barış gönüllülerini serbest bıraktı. 400'ü aşkın Türk Türk Hava Yollarına ait 3 uçakla İstanbul Atatürk Havaalanı'na indi. 32 ülkeden 100'ü aşkın barış gönüllüsü de ülkelerine döndü. 

   Dün akşam geç saatlerde önce iki yaralıyı taşıyan Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak Ankara Etimesgut Havaalanı'na iniş yaptı. Yaralılar Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaralılardan birinin Türk vatandaşı İmdat Avli, diğerinin ise İrlandalı Almahti Alharati olduğunu açıkladı.

DURUMU AĞIR İKİ YARALI İSRAİL'DE

Bakan Akdağ, ‘'İki yaralımızı, genel durumları yolculuğu şu anda kaldıramayacağı için İsrail'de bırakmak zorunda kaldı arkadaşlarımız.  Durumlarını takip ediyoruz. Yolculuğa elverişli duruma geldikleri ilk anda Türkiye'ye getireceğiz'' dedi. Ahmet Aydan Bekar ile ismi öğrenilemeyen diğer yaralı ile birlikte bir Türk doktorda İsrail'de bırakıldı. İlerleyen saatlerde ise CASA tipi iki askeri uçak, 18 yaralı ile Ankara'ya indi. Yaralılar aynı hastaneye götürüldü. 

ARINÇ: DİPLOMASİ BAŞARI İLE SONUÇLANDI

THY'YE ait üç uçakla İstanbul'a 03.00'da inen barış gönüllülerini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve yakınları karşıladı. Arınç, "Diplomasi başarı ile sonuçlanmıştır ama İsrail'in yaptığı bu cinayetlerin karşılığı mutlaka hukuk içersinde sorulacaktır" dedi. Binlerce kişi de Taksim'de gönüllüler dönünceye kadar İsrail'i protesto etti. Bu arada gönüllerin gelişini İHH üyeleri ile gönüllülerin yakınlarından oluşan bir grup, Yenibosna'daki Adli Tıp önünde bekledi. Kızılay büyük bir çadır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de mobil büfeler kurdu. Sağlık Bakanlığına ait Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri ve bir konteynır hazır bulundu.

Yaralılar Ankara'da tedaviye alındı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından açıklamasına göre askeri ambulans uçakla nakledilen yaralıların isimleri: ‘'Osman Çalık, Mehmet Yıldırım, İsmail Yeşildağ, Abdülhamit Ateş, Muharrem Güneş, Reveha Gümrükçü, Kenan Akçil, Canip Tunç, Mustafa Beterhan, Ekrem Küçükköse, Fatih Kavaktar, Mustafa Bakırhan, Adem Bakıcı, Muhyettin Yıldırım, Erkan Bayfidan, Suat Coşmaz, Sadettin Furkan, Murat Taşkın.'' Sağlık Bakanlığı uçak ambulansı ile getirilen yaralıların ise İmdat Avli ile İrlanda vatandaşı Almahti Alharati olduğu bildirildi. 

Gül ÇELİKKOL  İSTANBUL / Kıymet SEZER ANKARA  / STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.