banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Kadın Kültür Merkezi, yılsonu sergisini açtı

Serginin açılışını Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci gerçekleştirdi.
Sergi açılışında bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürüm Murat Demirkol, Şanlıurfa’da bulunan 47 kadın kültür merkezinin kadınların hayatındaki önemine değinerek kadınların, gün geçtikçe kültür merkezlerine ilgilerinin daha arttığını söyledi.
Demirkol, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen SODES projeleri kapsamında kadın kültür merkezlerimizin yılsonu sergileri, 47 adet kadın kültür merkezlerimizin sıra ile yapacağı etkinliklerle devam ediyor. Bugün Veysel Karani Kadın Kültür Merkezimizin bu anlamda hazırlamış olduğu yılsonu sergisi ve kadınlarımızın yapmış olduğu el emeklerini sayın valimiz Aylin Kırcı Duman’la beraber açma fırsatı bulduk. Bu çalışmalarımızdaki temel felsefemiz aslında hem yeterli oldukları ve yetenekli oldukları alanları gün yüzüne çıkarabilmek, hem de kadınlarımızın kadın kültür merkezleri aracılığı ile toplumla daha iç içe olmaları, bu arada kendi sıkıntılarını ve sosyal sıkıntılarını hal edebilecek ortamlar oluşturabilmek arzusunda olduklarını belirtti.
Demirkol, ”Bununla beraber, yine buraya devam eden kadınlarımıza yönelik, aile eğitim programları, onların el becerilerini geliştirici kurslar, çocuklarına yönelik olarak iyi bir ebveyn modelinin nasıl olacağı konusundaki eğitimlerimiz, evlilik öncesi eğitimler, boşanma öncesi danışmanlık eğitimleri ve bunun hepsi ile birlikte topyekûn aile eğitimleri bu kültür merkezlerimiz aracılığı ile kadınlarımıza il müdürlüğümüz vasıtası ile verilmektedir. Sadece il müdürlüğümüz olarak değil, bu alanda paydaşımız olan gerek milli eğitime bağlı olan halk eğitim merkezlerimizde, gerekse sağlık müdürlüğüne bağlı halk sağlığı müdürlüklerimiz de yine kadınlarımıza yönelik olarak çalışmalarımızı destek olmakta ve burada bilinç düzeyini artırıcı çalışmalar olarak devam ettirmekteyiz. Bu tür faaliyetlerimiz SODES projelerimiz devam ettiği sürece, valiliğimizin destekleri ile devam edecektir. Amacımız bundan sonra ki yıllarda da bu tür kadın kültür merkezlerimizi daha çok dezavantajlı kesimlerin yoğun bir şekilde yaşamış oldukları bölgelerde sayılarını artırmaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.