banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Kaddafi; Zaviyede katliam yapıyor

Libya'da muhaliflerle Kaddafi'nin ordusu arasında çatışmalar devam ediyor; 30 kişi öldü 150 kişi yaralandı

Libya'nın Zaviye kentindeki muhalifler, Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin yoğun ateşi karşısında kentin daha iç kesimlerinde mevzilenmek için çekildiklerini açıkladı.

Açıklamada bulunan muhalif savaşçılardan biri "Kaddafi güçleriyle sokaklarda çarpışacağız. Kaddafi iktidarda kaldığı sürece teslim olmayacağız" dedi.

Görgü tanıkları, ağır havan topu, topçu ve makineli tüfek ateşi desteğindeki Kaddafi güçlerinin Zaviye kentindeki savunma hatlarını aştığını bildirmişlerdi.

El Arabiya televizyonu, Kaddafi'ye bağlı güçlerin tanklarla kentteki evlere ateş açtıklarını duyurdu.

Görgü tanıkları, 200 bin kişinin yaşadığı kentin pek çok kısmını kalın, siyah bir duman tabakasının kapladığını ve keskin nişancıların ateş açtığını belirtiyor.

MUHALİFLER DE BATIYA İLERLİYOR

Bu arada Libya'nın doğusundaki muhaliflerin, Kaddafi'ye bağlı güçleri Ras Lanuf'tan çıkardıktan sonra batıya doğru ilerlediği bildirildi.

Muhalif güçler, Reuters ajansına yaptıkları açıklamada, savaşçıların, şu anda Ras Lanuf'un yaklaşık 60 kilometre batısındaki Bin Cavad kasabasının kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi.

Muhalefet yanlısı Garib Anayzi adlı bir vatandaş da muhalif güçlerin, Bin Cavad'ın 12 ila 15 kilometre ilerisindeki Harava'da olduklarını kaydetti.

Bin Cavad kasabası, başkent Trablus'un 525 kilometre doğusunda bulunuyor.

KADDAFİ BİRLİKLERİ GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

Kaddafi'ye bağlı birliklerin geri püskürtüldüğü bildirildi. Reuters'^ta geçen habere göre muhalif göstericilerin sözcüsü Yusuf Şagan, Kaddafi birliklerinin sabah erken saatlerde kente ağır silahlarla, yüzlerce asker ve tanklarla girdiğini söyledi. Ancak halkın buna direniş gösterdiğini belirten sözcü, "Şimdilik kazandık ve halk meydanda toplanıyor." dedi.

El Cezire ve El Arabiya gibi kanallar da Zaviye meydanında sert çatışmaların yaşandığını ve Kaddafi'ye bağlı birliklerin geri çekildiğini duyurdu. Görgü tanıklarının ifadelerini aktaran El Cezire, en az iki tankın isyancıların eline geçtiğini, 7 askerin öldüğünü bazılarının da hapsedildiğini kaydetti.

EN AZ 30 ÖLÜ 150 YARALI

Zaviye kentinde en az 30 kişinin öldüğü, 150 kişinin de yaralandığı bildirildi. Zaviye kentinden bir görgü tanığı, BBC'ye yaptığı açıklamada Kaddafi güçlerinin sabah erken saatlerde kuzey, doğu ve batı olmak üzere üç yönden kente girdiklerini belirtti.

Kente tanklar ve zırhlı araçlarla girdiklerini belirten Hüseyin adlı görgü tanığı, isyancılar ile bu birlikler arasında çok sert çatışmalar yaşandığını aktardı. Görgü tanığı, aralarında kadın ve çocukların da olduğu sivillerin de çatışmalarda yaşamlarını yitirdiğini anlattı.

Ancak isyancıların, Kaddafi birliklerini geri püskürtmeyi başardığını belirten Hüseyin, askerlerin Zaviye'nin dış kesimlerine çekildiklerini kaydetti. Kaddafi güçlerinin yeniden organize olduklarını ve yeni bir saldırı beklediklerini belirten görgü tanığı, "Zaviye'de bir felaket yaşanıyor. Ama hepimiz ölmeye hazırız." dedi.

Dünyabülteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.