banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Milletvekili Gaziantep

İtalya'da 6-8 Ekim şehitleri anıldı

Said Nursi ilim Kültür Vakfı, geçen yıl 6-8 Ekim tarihleri arasında HDP yöneticilerinin çağrısı üzerine, sokaklara salınan PKK çetelerinin saldırıları sonucu katledilen şehitler,  İtalyan`nın Trieste şehrinde bulunan  Said-i Nursi İlim Kültür Vakfı’nın düzenlediği programla yâd edildi.

Hamza Kayalıalp'ın şehitlerin pâk ruhlarına  okuduğu Yasin-i şerif tilavetiyle başlayan program, Veysel Aydemir Hoca’nın konuşmasıyla devam etti.

 Aydemir Hoca konuşmasında, "Yasin Börü ve arkadaşları Ashab-ı Uhdud gibi şehid edildi. Peygamber ve İslam Ahlakı üzerine yetişen Yasin Börü, Riyad Güneş, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Turan Yavaş, sadist ruhlu PKK tarafından Ashab-ı Uhdud gibi katledildiler. Şehadet sualsiz cennete girmektir, şefaattir ve berekettir. Bundan sonra mazlum Kürt denildiği vakit, vahşice ve barbarca katledilen Yasin Börü ile arkadaşları akla gelecek. Öyle korkunç bir şekilde şehid edildi ki, bunu anlatacak kelime bulamıyorum. " dedi.

Aydemir Hoca,"Bu camia16 yaşındaki bir gencin bayram gününde akranları gibi gezme yerine, yardıma muhtaç insanlar için koşuşturan bir nesil yetiştirmiş, diğer yandan HDPKK zihniyeti de,  katil, cani, barbar ve insani duygulardan uzak bir nesil yetiştirmiştir. Tarih tekerrürden ibarettir. Dünya var oldukça Habil ve katillerde var olacaktır. Allah (cc)  Yasin ve arkadaşlarının haklarını katillere bırakmasın.” dedi.

Program yapılan Duayla sona erdi.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.