banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İtalya Trieste'de Kerbela etkinliği

Trieste Kentinde sosyal hayırlı hizmetlerini sürdüren Said-i Nursi Kültür Vakfı tarafından, Hz.Hüseyin ve Kerbela  programı düzenlendi.

Hz. Hüseyin ve 72 yarennin, dönemin zalim diktatörü Yezid'e karşı olan direnişleri, ve mücadeleleri neticesinde, Muharrem ayındaki şehadetleri münasebetiyle,  her yıl olduğu gibi bu yılda Trieste kentinde gençlerin yoğun katılımıyla bir anma programı gerçekleştirildi.

Mahmut Begtorun'nun sunuculuğunu yaptığı programı, bayanlar da, ayrı bir salonda kurulan sinevizyonla izlediler.

Program Ammar Aydemir'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Etkinliğe Almanya'dan konuşmacı olarak katılan Siyer Araştırmacısı
Ahmet Baygın Hoca, tarihe düşülen kara bir leke olan Kerbela hadisesinin önemine vurgu yaptı.


Hz.Hüseyin'in izzetlice kıyamını,yaşamını ve yapılan ihaneti detaylıca anlatan Ahmet Baygın Hoca  konuşmasında, ''Ahiretini dünya hayatına satanların safında bulunan Ömer bin Sad, komutasındaki bin kişilik ordunun kuşatmasıyla, yapılan katliamın ortaklarındandı. Ve ne yazık ki Ömer bin Sad'ın çocukluğu Hz.Hüseyin'le beraber geçmişti.

Hz .Hüseyin yediği bir hurmanın yarısını bile Ömer bin Sad'la paylaşırdı.Babası Sad bin Ebû Vakkas.İşte Onun oğluydu bu Ömer. Sad bin Ebu Vakkas savaşta Resûlullah'a (s.a.v) gelecek okların kendisine gelmesine tercih etmiş ve kendini adeta siper etmişti. İmandan nasibini almamış olan oğlu Ömer bin Sa’d ona vaddedilen valilik, taht ve zillete boğulma adına Ahiretini dünyalığa tercih etmişti.

Hür bin Yezid ise Ömer bin Sad'ın gidişatını iyi görmedi.O'nun gözlerinin dünyalığa körelmiş olduğunu ve kendini sattığını görür ve pişman olarak İmam
Hüseyin'e gider ve derki, ‘Eğer ben tövbe edersem Allah (c.c) beni affeder mi?İmam Hüseyin Rabbimiz'in Rahmeti geniş ve tövbe kapısının  da kıyamete kadar açık olduğunu söyler ve ona ikramda bulunmak ister. Hür bin Yezid şöyle
der: ’Ben sizi ilk ablukaya alan ve Peygamber Ailesini sudan mahrum bırakan kişiyim’

Ve Hür bin Yezid şehit oluncaya kadar çarpışacağını söyler ve Yezid'in ordusuna doğru atını sürer.Onların içinde bulundukları ihanetlerini yüzlerine haykırır.
Şehit oluncaya kadar çarpışır.

Dünyada satılmışlığın adı Ömer bin Sad, pişmanlık ve yakarışın adı da, Hür bin Yezid, İzzetlice bir yaşamın adı ise İmam Hüseyin’dir.'' şeklinde konuştu.

Ahmet Baygın Hoca'nın konuşmasının ardından Said Nursi Erkek ve Kız ilahi gurubu Hz.Hüseyin üzerine mersiyeler ve ağıtlar seslendirdiler.Etkinliğe katılan Afgan Müslümanlar da Kerbela için Farsça ağıtlar yaktı.
 

Etkinlik Veysel Aydemir'in yaptığı Dua ile son bulurken, misafirlere aşura ikram edildi.  (Yunus Can- İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.